NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

126 resultater

Type artikkel
Velg område
126 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Bestillingstransport, Rutebuss, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport innkjopskjeden

  Få drivstoffrabatt i NHO medlemskapet

  Drivstoffrabatt er en av flere fordeler du kan benytte deg av som medlemsbedrift. I samarbeid med NHO Reiseliv kan NHOs innkjøpskjede tilby flere medlemsfordeler som kan komme din transportvirksomhet til gode.

 2. Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport kompensasjonsordning, coronavirus

  Enighet om generell kompensasjonsordning for bedrifter

  Regjeringen og FrP ble i kveld enige om støttetiltakene til næringslivet fra og med september i år og ut februar 2021. Kompensasjonsgraden til bedriftene økes. Merverdiavgiftssatsen for persontransport forblir 6 prosent hele første halvår i 2021.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Ekspressbuss, Kollektivtransport ekspressbuss, coronavirus

  Støtten til ekspressbussrutene forlenges

  Ekspressbussnæringen er hardt rammet av restriksjoner og markedssvikt som følge av covid-19. Samferdselsdepartementet har bekreftet at tilskuddsordningen for kommersielle ruter vil bli forlenget fra og med september i år og inn i 2021.

 4. Nyhet, Bestillingstransport, Næringspolitikk, Rutebuss, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport coronavirus, kompensasjonsordning

  Forbedrer kompensasjonsordningen

  Næringsminister Iselin Nybø har justert kompensasjonsordningen for reiselivet etter lanseringen av nye smitteverntiltak denne uken. Hun forlenger blant annet kompensasjonsordningen ut februar 2021.

 5. Nyhet, Bestillingstransport, Næringspolitikk, Rutebuss, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport merverdiavgift, coronavirus

  Lav moms på persontransport resten av 2020

  Merverdiavgiftssatsen for persontransport- og reiselivstjenester vil være 6 prosent til og med 31.12.20. Det er klart etter et forlik mellom Fremskrittspartiet og regjeringspartiene i Stortinget.

 6. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport kompensasjonsordning, coronavirus

  To viktige avklaringer om støtteordninger

  NHO Transport har denne uken mottatt to viktige svarbrev fra henholdsvis Finansdepartementet og Samferdselsdepartementet. Førstnevnte vil ikke endre praksis for å sikre likebehandling uavhengig av organisasjonsstruktur ved søknad om kompensasjon. Samferdselsdepartementet følger opp dette og fastslår at et foretak ikke kan søke om kompensasjon fra to ulike ordninger selv om søknadene er knyttet til omsetningssvikt i to dokumentert adskilte virksomhets- eller forretningsområder.

 7. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport coronavirus, kompensasjonsordning

  Kompensasjonsordning for reiselivet er klar

  Næringsminister Iselin Nybø presentere i ettermiddag den nye kompensasjonsordningen for reiselivet. Passasjertransport med buss og båt er inkludert i ordningen, som i første omgang skal dekke månedene september, oktober, november og desember 2020.

 8. Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport statsbudsjett

  Statsbudsjettet for 2021: Godt nytt for kollektivtrafikken

  Regjerningen la i dag frem forslag til statsbudsjett for 2021. Budsjettet skal endelig vedtas av Stortinget i desember 2020. Kollektivtrafikken er ennå sterkt preget av koronapandemien. Regjeringen vil dermed fortsatt gi ekstra kompensasjon til fylkeskommunene.

 9. Nyhet, Rutebuss, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport coronavirus

  Ber om likebehandling

  Næringsdepartementet er i ferd med å utarbeide endelige rammer for en egen kompensasjonsordning for reiselivet. NHO Transport har i dag sendt et brev til Næringsminister Iselin Nybø og bedt om at den nye ordningen likebehandler virksomheter uavhengig av organisasjonsform og finansieringsløsninger.

 10. Nyhet, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport dekk, trafikksikkerhet

  Nye krav til vinterdekk og økte gebyrer

  I høst trer de nye kravene til vinterdekk for tunge kjøretøy i kraft i Norge. Tunge kjøretøy vil måtte på drivende og styrende aksler være merket med «alpesymbolet». Samtidig øker gebyrsatsene fra 750 til 2.000 kroner per dekk.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: