NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

18 resultater

Type artikkel
Velg område
18 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Klima og miljø, Kollektivtransport

  Kollektive løsninger virker

  I en replikk til NHO Transports innlegg om ny klimapolitikk i Dagens Næringsliv skriver forsker ved TØI Lasse Fridstrøm at økt satsing på kollektivtrafikk og bildelingsordninger ikke vil virke. Dette tilbakevises i en ny replikk i DN 24.07.20.

 2. Nyhet, Klima og miljø, Kollektivtransport klimakur

  Ny klimapolitikk for transportsektoren

  Det er behov for å legge om klimapolitikken for persontransporten. Milliarder til velstående elbileiere må erstattes med bedre løsninger for kollektivtransport og bildeling. Klimakur 2030 gir dessverre ikke svar på dagens utfordringer på samferdselssiden.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Klima og miljø, Kollektivtransport

  Kollektive løsninger er best for klimaet

  I innspillet til regjeringens stortingsmelding om klima foreslår NHO Transport at det utformes en klimastrategi for hele persontransporten i Norge. Utslippene må reduseres på en samfunnsøkonomisk effektiv måte. Samspillet mellom ulike fremkomstmidler, faktiske virkemiddelkostnader og globale klimaeffekter i et livsløpsperspektiv bør vurderes i strategien.

 4. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Tall og fakta, Turbuss, Klima og miljø, Ekspressbuss, Kollektivtransport biodrivstoff

  Utsetter avgiften på biodrivstoff

  Aftenposten kunne 1. desember melde at regjeringspartiene har utsatt innføringen av veibruksavgift på biodrivstoff utenfor omsetningskravet til 1. juli 2020. Forslaget om innføring av avgiften har fått hard medfart siden endringen ville ført til økte Co2-utslipp fra busser og godskjøretøy.

 5. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Klima og miljø, Kollektivtransport biodrivstoff

  Feilslutning om klimatiltak

  Dagens Næringsliv støttet i sin lederartikkel 15. november forslaget om å fjerne fritaket for veibruksavgift på biodrivstoff utenfor omsetningskravet. NHO Transport tar til motmæle i et innlegg i samme avis 20. november.

 6. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Klima og miljø, Kollektivtransport drivstoffavgift, biodiesel

  Diskusjon om veibruksavgift på biodrivstoff

  Regjeringens forslag om å fjerne fritaket for veibruksavgift på biodrivstoff utover omsetningskravet har fått mye oppmerksomhet i media de siste ukene. Stortinget vil sannsynligvis akseptere eller forkaste forslaget om en uke eller to.

 7. Nyhet, Næringspolitikk, Klima og miljø mobilitet2020

  Bli med på Mobilitet2020 i Oslo!

  Klimautfordringer, trafikksikkerhet, urbanisering og fremtidige mobilitetstrender er på dagsorden når samferdselssektoren samles for å diskutere de virkelig store utfordringene under konferansen Mobilitet 2020, 4-5 februar neste år.

 8. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Rutebuss, Klima og miljø, Kollektivtransport

  Ambisiøs erklæring i Oslo

  Arbeiderpartiet, SV og MDG offentliggjorde i dag sin byrådserklæring for perioden 2019-2023. Kollektivreisende har mye å glede seg over, mens bilistene vil møte ytterligere begrensninger.

 9. Nyhet, Rutebuss, Klima og miljø, Kollektivtransport elbuss

  Elektrisk overtagelse for Unibuss

  Torsdag 28 februar 2019 ble det ved Rådhuset i Oslo vist frem nye elektriske busser som skal settes i drift av Unibuss. Bussene er av typen VDL Citea Electric og skal inn på en rekke linjer i Oslo

 10. Nyhet, Godstransport, Lover og forskrifter, Næringspolitikk, Rutebuss, Turbuss, Klima og miljø, Ekspressbuss lavutslippssone

  Lavutslippssone innføres ikke i Oslo

  Byrådet i Oslo har i dag offentliggjort beslutningen om å skrinlegge planene om lavutslippssone på ubestemt tid. Ordningen skulle opprinnelig trådt i kraft tidlig i 2018 og ramme alle tunge kjøretøy med Euro 5 eller lavere spesifikasjoner.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: