Nyhetsarkiv

Vis filtrering

560 resultater

Type artikkel
Velg område
560 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. SSB: Flere kollektivreiser i 2023

  I 2023 ble det registrert 713 millioner kollektivreiser i Norge. Det utgjør en økning på 14 prosent fra 2022. Antall reiser i 2023 var kun 1 prosent lavere enn i 2019. Hele 62 prosent av kollektivreisene foregikk med buss.

 2. Nye drosjeregler innføres

  Stortinget har vedtatt nye drosjeregler. Blant annet innføres sentraltilknytningsplikt for drosjeløyvehavere og krav om sentralløyve for å drive drosjesentral med tilhørende plikter. Samferdselsdepartementet har i et brev til NHO Transport informert om innholdet og iverksettelsen av lovendringene.

 3. Historisk enighet i bussoppgjøret

  Det ble oppnådd enighet i årets hovedoppgjør på bussiden på morgenkvisten fredag 19.04.24. Partene hadde da forhandlet i åtte timer på overtid, og det er første gang man har blitt enige under forhandlinger og dermed unngått mekling.

 4. NHOs anskaffelseskonferanse 2024

  Den årlige anskaffelseskonferansen arrangeres i Næringslivets Hus 30. mai. Forslag til ny norsk anskaffelseslov, grønn omstilling, små og mellomstore bedrifter og hva kunstig intelligens kan gjøre i offentlige anskaffelser er blant temaene på konferansen.

 5. Endring av maksimalpriser for drosjer

  Konkurransetilsynet har bestemt at maksimalprisene for løyvepliktig drosjetransport skal økes med 5,1 prosent. Årsaken er økte kostnader for drosjenæringen. Drosjetransport er maksimalprisregulert i kommuner hvor det er færre enn 20.000 innbyggere og mindre enn 80 innbyggere per kvadratkilometer.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: