Lønn og tariffavtaler

NHO Transport fremforhandler og forvalter en rekke tariffavtaler innenfor persontransportnæringen.

Tariffavtaleweb

Her finner du tariffavtaler som NHO er part i.

Aktuelt om lønn og tariff:

  1. Klart ja til bussoppgjøret

    Arbeidstakerorganisasjonene har i dag meddelt Riksmekleren at medlemmene har sagt ja til lønnsoppgjøret for bussjåfører. Forhandlingsresultatet fra 07.05.22 blir dermed stående. Totalt 8241 sjåfører deltok i uravstemningen og 71,6 prosent av sjåførene sa ja til resultatet.

  2. Enighet om Bussbransjeavtalen

    Meklingen i forbindelse med revisjon av Bussbransjeavtalen ble avsluttet 07.05.22 etter at meklingen hadde vart i nesten 10 timer på overtid. Resultatet er nå sendt til uravstemning blant arbeidstakerne. Fristen for uravstemningen er satt til 08.06.22. Nye betingelser trer ikke i kraft før de har fått nødvendig flertall i uravstemningen.

  3. Enighet i bussoppgjøret

    - Vi er glade for at det ble enighet slik at busselskapene fortsatt kan transportere passasjerene til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte, sier administrerende direktør i NHO Transport Jon H. Stordrange. Partene ble enige 07.05.22 etter mekling nesten 10 timer på overtid. - Arbeidsgiversiden har strukket seg langt, men resultatet er innenfor frontfagets økonomiske ramme. Det er gjort tilpasninger i tariffavtalen slik at næringen lettere kan tilfredsstille nye mobilitetsbehov med bestillingskjøring, sier han.

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: