Pilotprosjekt for utslippsfrie ekspressbusser

Publisert

Foto: Telemark Bilruter.

Grønt landtransportprogram starter sitt tredje pilotprosjekt som vil skalere utslippsfri busstrafikk i det kommersielle markedet. Piloteiere er Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap, Telemark Bilruter og Konkurrenten.no.

Pilotprosjektet er etablert etter initiativ fra ekspressbusselskaper i NOR-WAY Bussekspress, med mål om å definere den beste teknologien for langdistanse-busser og identifisere energistasjoner som også kan bli servicepunkter for reisende og sjåfører. Om lag 40 busser vil inngå i pilotprosjektet som har en planlagt varighet på to år. Les mer om prosjektet her.

Grønt landtransportprogram er et offentlig-privat samarbeid om det grønne skiftet i næringstransporten. Deltakerne i programmet er Klima- og miljødepartementet, tilknyttede medlemsorganisasjoner, partnerbedrifter og offentlige virksomheter. NHO Transport er medlem i programmet.

- Den anbudsbaserte kollektivtrafikken har gode virkemidler for overgangen til utslippsfri transport, spesielt for rutenettet i byområder. Det blir veldig interessant å følge med på avklaringene og resultatene fra ekspressbussprosjektet. Vi ønsker partnerbedriftene og andre involverte lykke til, sier Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: