Verdt å vite om busskjøring i utlandet

Europakartet er ikke entydig for hvilke regler som gjelder i ulike land.

Sommerferien nærmer seg og grensene begynner å åpnes så smått. Det kan derfor være nyttig med en oversikt over hvilke regler som gjelder for ulike land ved reiser til utlandet.

Koronarestriksjoner og regler har i løpet av Covid-19 pandemien endret seg på nærmest daglig basis. Likevel åpner grensene så smått igjen og for flere busselskaper kan det etterhvert bli aktuelt med en tur til utlandet. 

Som en god kilde kan det være verdt å merke seg at Utendriksdepartementet har en egen nettside der man kan orientere seg om de tilenhver tid gjeldende reiseråd og restriksjoner man kan møte ved turer til ulike land.

I tillegg har EU utarbeidet hjemmesiden "Re-open EU" som du finner her.

På EU sin side kan man søke informasjon om reiserestriksjoner i de enkelte medlemsland i EU. Busselskaper kan bruke reiseplanfunksjonen, hvor man først taster inn avgangsland, eventuelle transittland og destinasjon, hvor man deretter gis adgang til relevant generell informasjon om korona restriksjoner.

NHO Transport gjør også oppmerksom på at foreningen har utarbeidet en egen oversikt over skatter- og avgifter som til enhver til gjelder for kjøring i ulike land. Oversikten kan sees her

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: