Aktuelt om rekruttering og kompetanse

Vis filtrering

29 resultater

Type artikkel
Velg område
29 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Medvirkning og rekruttering er viktig

  En ny veileder for dialog om bedre busstjenester gir bussjåførene innflytelse i anbudsprosesser. Det påpeker NHO Transport i et debattinnlegg i Dagsavisen 16. mai, som oppfølging av Oslo og Akershus Bussarbeiderforenings kritikk om fraværende medvirkning.

 2. Følg drømmen ikke strømmen 2023

  Onsdag 30. august gikk Følg drømmen ikke strømmen 2023 av stabelen. NHO Transport, SOTIN, NLF med flere kickstartet rekrutteringsturnéen utenfor Børsen i Oslo, som ble offisielt åpnet av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Formålet er å vise frem de ulike mulighetene som yrkessjåførutdanningen gir, samtidig bevisstgjøre ungdommene om at yrkessjåførfaget er et trygt og godt yrkesvalg.

 3. Kan dokumentere vandel

  Aftenposten hadde 23. juli et hovedoppslag om ukrainske flyktninger og barrierer for å bli bussjåfører. Krav om fire års botid var viktigste hinder for å få kjøreseddel, men det viser seg nå at ukrainere på en enkel måte kan få utstedt politiattest og dokumentert vandel fra hjemlandet.

 4. Vil bli bussjåfører

  Aftenposten hadde søndag 23.07.23 et stort oppslag om ukrainske flykninger med ønske om å bli bussjåfører. Den største barrieren er kravet om fire års botid i Norge for å få utstedt kjøreseddel.

 5. Debatten fortsetter i Klassekampen

  Transport.no har tidligere omtalt fire ulike artikler i Klassekampen om bussnæringen og NHO Transports svar via et eget innlegg 15. juli. Ingunn Reistad Jacobsen i Fagforbundet svarte på dette innlegget 18. juli, og NHO Transport har tilbakevist en del av hennes påstander i et nytt innlegg 22. juli.

 6. Bussjåføryrket i media

  Klassekampen hadde 7. juli en lengre artikkel om utfordringene med å rekruttere tilstrekkelig med bussjåfører. Denne artikkelen ble fulgt opp dagen etter med en lengre omtale av anbudssystemet. Denne viste at Yrkestrafikkforbundet og Fagforbundet hadde ulike syn på driftsform.

 7. Bussnæringen i særstilling i næringslivet

  Ifølge NHOs konjunkturbarometer for februar er det kun to næringer med en overvekt av optimister når det gjelder forventninger til fremtidig markedsutvikling, nemlig oljenæringen og bussnæringen. Samtidig viser NHOs ferske kompetansebarometer at bussnæringen har størst mangel på kvalifisert arbeidskraft.

 8. Drømmeyrke bussjåfør

  Det er mange dyktige og engasjerte lærlinger i bussjåførfaget. En av dem er Silje Andersen Nerland, 18 år. Hun har nylig bestått bussførerprøven, etter 19 ukers kurs på landslinje. VY Buss Molde tegnet lærekontrakt med Silje ved skolestart høsten 2021, og hun har halvannet år igjen av læretida før hun kan ta fagprøven.

 9. Anbefaler bussjåføryrket

  Magnus Bremseth Kvernland er ikke bare ambassadør i yrkessjåførfaget, men bestod nettopp fagprøven og er nå ansatt bussjåfør hos Schaus Buss i Vestby. At yrket kan anbefales er han ikke i tvil om, noe som også blir et budskap han skal arbeide med å promotere i tiden fremover.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: