Vil bli bussjåfører

Publisert

Foto: utsnitt Aftenpostens forside 23.07.23

Aftenposten hadde søndag 23.07.23 et stort oppslag om ukrainske flykninger med ønske om å bli bussjåfører. Den største barrieren er kravet om fire års botid i Norge for å få utstedt kjøreseddel.

Det kom 15 ukrainske flyktninger med ønske om å bli bussjåfør da ukrainske Nataliya Stansislavovna Mohn inviterte interesserte til Tide Buss AS i Bergen. Nataliya har bodd i Norge i 20 år, vært bussjåfør i fire år og hjelper ukrainske flyktninger i Bergen.

- NHO Transport sendte i begynnelsen av juni brev både til samferdselsministeren og justis- og beredskapsministeren, hvor foreningen ba om dispensasjon fra botidskravet for ukrainske flyktninger med ønske om å bli bussjåfører. Vi har ennå ikke fått noe svar på denne henvendelsen, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange. 

Han tilføyer at en løsning vil utgjøre en vinn-vinn-situasjon for tre parter. Ukrainerne ønsker sjåførjobb og busselskapene trenger sjåfører. I tillegg vil samfunnet være tjent med at ukrainerne raskt kommer inn i en samfunnsnyttig jobb.

Les artikkelen her (krever innlogging)

Les NHO Transports brev til departementene her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: