Anbefaler bussjåføryrket

Publisert

Grattis! Magnus har akkurat bestått fagprøven og har fått ansettelse. Her sammen med daglig leder i Schaus Buss, Lasse Aarstrand.

Se video fra dagen Magnus tok fagprøven

Magnus Bremseth Kvernland er ikke bare ambassadør i yrkessjåførfaget, men bestod nettopp fagprøven og er nå ansatt bussjåfør hos Schaus Buss i Vestby. At yrket kan anbefales er han ikke i tvil om, noe som også blir et budskap han skal arbeide med å promotere i tiden fremover.

Magnus er nemlig foruten nå sjåfør hos Schaus Buss, også ambassadør i yrkessjåførfaget, som offisielt kom i gang i 2019. Ambassadørprogrammet har i år valgt ut 5 personer som aktivt skal arbeide med å vise frem hverdagen i yrkessjåførfaget, og hjelpe flere unge inn i bransjen.

- Jobben til ambassadørene går ut på å finne måter å rekruttere nye flinke folk til å bli yrkessjåfører, både innen buss og lastebil. Vi forsøker blant annet å rekruttere gjennom bruk av sosiale medier, forklarer Magnus.

Til tross for at oppgaven som å være ambassadør fortsatt er i en innledende fase, har Magnus rukket å gjøre seg bemerket i sin nye rolle, deriblant ved å være tilstede på ett av årets rekrutteringsarrangement, nemlig Last Vegas 2020. Arrangementet ble i år lagt til Nebbenes Kro ved Eidsvoll i juni, hvor flere potensielle yrkessjåfører i ungdoms- og videregående skole også var tilstede.

Fagprøve og ansettelse

Den siste tiden har likevel dreiet seg mest om forberedelser inn mot fagprøven for Magnus, som attpåtil ble dokumentert av det lokale opplæringskontoret (se video over). Prøven ble bestått på første forsøk, og daglig leder i Schaus Buss, Lasse Aarstrand kunne juble for en ny kollega:

- Vi er utrolig stolte på Schaus Buss AS,  når vår første lærling, består fagprøven med karakteren «bestått meget godt», forteller Aarstrand. Vi har selvsagt gitt Magnus fast ansettelse, og håper han blir hos oss i mange år.

Anbefaler yrket

NHO Transport har tidligere dokumentert at det er behov for 1000 nye bussjåfører årlig frem mot 2030. Som ny i yrket er ikke Magnus i tvil om at han anbefaler flere å følge i hans fotsport:

- Jeg vil sterkt anbefaler yrket som bussjåfør, fordi du kan jobbe stort sett overalt, mulighet til å klatre til trafikkleder eller liknende, og det er mye hyggelige passasjerer, forteller Kvernland.

Som ambassadør håper han flere ønsker å følge arbeidet som skal foregå videre med å rekruttere flere unge inn i bransjen, og viser til plattformene på sosiale medier:

Instagram: Yrkessjafor

TikTok: Yrkessjafor

Less også:

- Slik blir du bussjåfør

- Behov for 1000 nye bussjåfører frem til 2030

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: