Last Vegas 2020 hyllet den fremtidige yrkessjåføren

Årets Last Vegas ga mulighet for ambassadørene i yrkessjåførfaget til å by på seg selv. Her snakker lærling i Schaus Buss, Magnus Bremseth Kvernland foran de fremmøtte. Foto: NHO Transport.

Tradisjon tro ble det også i år arrangert Last Vegas, arenaen hvor bransjen hyller eksisterende, kommende og håpefulle lærlinger i yrkessjåførfaget. I år var arrangementet lagt til Nebbenes Kro like ved Eidsvoll.

Last Vegas har de siste årene utviklet seg til å bli bransjens møteplass for å sette fokus på rekruttering, formidle mulighetene i yrkessjåførfaget, og å hylle eksisterende og kommende lærlinger i yrkessjåførfaget. I år var arrangementet lagt langs E6 ved Nebbenes Kro i sørgående retning, 

Tross Covid-19 pandemien ble det etter iherdig jobbing og strenge smitteverntiltak fra arrangørene (Sotin og Opplæringskontoret for Service og Samferdsel) også i år mulig å gjennomføre arrangementet. Flere bedrifter stilte også med materiell fra sine kjøretøyparker. Deriblant var det flere rute- og turbusselskap som hadde funnet veien til Nebbenes Kro, blant dem Schaus Buss, Unibuss, VY, Bussring og flere.

Ambassadørene i fokus

Foruten innlegg fra flere i bransjen, deriblant NHO Transport, var Last Vegas også i år anledningen for å sette fokus på arbeidet til ambassadørene i yrkessjåførfaget. Ambassadørene skal i tiden fremover jobbe aktivt med å rekruttere enda flere til yrkessjåførfaget, i tett oppfølging av Sotin, NHO Transport og NLF. Fra bussbransjen var ambassadør og lærling i Schaus Buss tilstede på Nebbenes Kro, Magnus Bremseth Kvernland. 

Behov for flere

I sitt innlegg for dagen satte NHO Transport fokus på den viktige jobben som gjøres av bussjåførene, og at behovet for å få inn unge krefter også i årene fremover vil bli stort, som følge av blant annet ambisiøse målsetninger i samfunnet om stadig mer kollektivtransport. "Ønsker man seg en jobb hvor man faktisk gjør en forskjell i å nå samfunnsmålene om reduserte klimagassutslipp er bussjåføryrket en ideell mulighet", var ett av flere budskap fra næringspolitisk rådgiver i NHO Transport, Torstein Clausen Jystad.

Les mer om veien til bussjåføryrket her.

God stemning og høy musikk

Foruten innlegg fra bransjen og presentasjon av ambassadørene, var det også lagt opp til live musikk, matservering og mulighet for å teste en kjøresimulator på årets Last Vegas. Flere av de fremmøtte kunne videre kose seg med matservering og drikke, som også i år holdt høy kvalitet ifølge deltakerne. 

Vell møtt til Last Vegas 2021. 

 

Rock n'roll: Det var bandet "Alna Brothers" som stod for musikken på årets Last Vegas. Foto: Opplæringskontoret for Service og Samferdsel

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: