Nye ambassadører til yrkessjåførfaget

Publisert

Klare til dyst: Simen Magnussen og Marice Johannessen er klare som nye ambassadører for at flere velger å bli yrkessjåfør. Foto: NHO Transport.

2019 markerte det første året med et nytt ambassadørprogram for yrkessjåførfaget. I år er programmet utivdet og ønsker velkommen til 6 nye ambassadører, deriblant to stykker fra persontransportbransjen.

Det var altså i 2019 hvor første året av ambasadørprogrammet til yrkessjåførfaget så dagens lys, da Julianne Brox blant annet la ut turne fra nord til sør med lastebil for å promotere yrkessjåførfaget. Turneen fikk sitt navn "Julianne følger drømmen". Programmet er et samarbeid mellom NHO Transport, Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Samarbeidsforum for Opplæringsvirksomheter innen Transport- og Logistikkfag i Norge (Sotin), med målsetningen om å øke antallet unge som tiltrer yrkessjåførfaget.

Fjorårets turne ble en stor suksess og har generert mye oppmerksomhet i media og blant nysgjerrig ungdom som hadde flere spørsmål om livet som yrkessjåfør. Det ble derfor i år besluttet å fortsette og utvide programmet med 6 nye ambassadører, hvorav 4 er lærlinger innen lastebil, mens 2 er lærlinger innen persontransport. 

Kandidatene innen persontransport er i år Simen Magnussen, lærling i Stein Sørensen Persontransport, mens Marice Johannessen er lærling i Bussring. Begge kandidatene har således sin base fra nordligere strøk. 

Foruten å være aktive og gode ambassadører i året fremover via sosiale medier og under arrangementer, vil det kortsiktige målet være spesielt rettet frem mot søknadsfrister for studievalg i både ungdom- og videregående skole. Det er også til hensikt å foreta en turne som skal kjøre innom skoler og andre rekrutteringsarenaer rundt om i landet, før den ender opp på Yrkes-NM i Kristiansand den 26 - 29 oktober 2020.

NHO Transport vil sammen med samarbeidspartnerne NLF og Sotin fremover følge opp de nye ambassadørene tett, sammen med fjorårets ambassadør, Julianne Brox. Turneen som skal ende opp ved Yrkes-NM i Kristiansand er blant annet tenkt å stoppe innom flere arenaer hvor det vil bli arrangert møteplasser for ungdom, foreldre og andre interesserte som vurderer en karriere som yrkessjåfør. NHO Transport vil også følge opp med oppdateringer på transport.no, som vil bli publisert fortløpende.

Vi gratulerer de nye ambassadørene og ønsker lykke til. Under følger et bilde av de nye ambassadørene, som hadde "kick-off" under NLFs årskonferanse på Holmen 17 januar.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: