Medvirkning og rekruttering er viktig

Publisert

Bilde om debattinnlegg

Debattinnlegg i Dagsavisen signert Jon H. Stordrange og Jofri Lunde 16. mai 2024.

En ny veileder for dialog om bedre busstjenester gir bussjåførene innflytelse i anbudsprosesser. Det påpeker NHO Transport i et debattinnlegg i Dagsavisen 16. mai, som oppfølging av Oslo og Akershus Bussarbeiderforenings kritikk om fraværende medvirkning.

Bussarbeiderforeningen kritiserer sjåførenes arbeidshverdag og rekrutteringsutfordringer i en artikkel i Dagsavisen 13. mai.

I innlegget viser Jon H. Stordrange og Jofri Lunde i NHO Transport til den omforente løsningen fra februar i år: En veileder for dialog som alle organisasjonene stiller seg bak.

Den systematiserer og konkretiserer hvordan de ansattes representanter kan påvirke oppdragsgiver i ulike deler av anskaffelsesprosessen. Samarbeidet mellom Kolumbus og ansatte i Connect Bus i Stavanger er allerede et godt eksempel. Veilederen ble forresten presentert og godt mottatt på Ruters frokostmøte 8. mai.

Viktigheten av å beholde og rekruttere sjåfører fremheves også i innlegget. Politikerne har et stort ansvar for at det utdannes tilstrekkelig med kvalifiserte kandidater for å sikre kollektivtilbudet i hele landet.

Les debattinnlegget i Dagsavisen her.

Les veilederen her.

  • Jon H. Stordrange
  • Administrerende direktør

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: