Nyhetsarkiv

Vis filtrering

48 resultater

Type artikkel
Velg område
48 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. 70 spanske bussjåfører valgte fast jobb i Norge

  Angelica Gheorghe dro fra Valencia til Stavanger for å kjøre buss for tre år siden. Det har hun ikke angret på. Nå har totalt 70 bussjåfører fra Spania fått norskopplæring og deretter fast jobb hos Connect Bus i Stavanger. NRK har satt søkelyset på hvordan sjåførbehovet i Norge kan løses.

 2. Lanserer e-guide for transportbestilling

  Hvis du skal bestille transport, er det ditt ansvar å passe på at regelverket blir fulgt. Nye e-guider for transportbestilling loser deg enkelt gjennom alt du trenger å vite når du bestiller transporttjenester. Guidene er utarbeidet og utgitt av Treparts bransjeprogram for transport, som er et samarbeid mellom arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene og myndighetene.

 3. Foreslår nasjonale krav til kollisjonsbeskyttelse i buss

  Statens vegvesen foreslår å innføre krav til styrket frontbeskyttelse for busser i løyvepliktig transport fra 01.01.23. Hensikten er å bedre kollisjonssikkerheten for bussjåfører. NHO Transport vil besvare høringen og ber om innspill fra medlemsbedriftene.

 4. Busselskaper kan benytte regjeringens lønnsstøtteordning

  Regjeringen kunngjorde 17.12.21 skissen for en ordning der bedrifter kan søke om støtte til å betale lønn, for å unngå permitteringer som følge av koronatiltak. Finansdepartementet har avklart næringsavgrensinger som angår medlemsbedriftene, etter henvendelse fra NHO Transport.

 5. Pensjon fra første krone

  VG melder at regjeringen vil innføre pensjon fra første krone fra og med 1. januar 2022. Nærmere lov- og regelverk er ennå ikke kjent, men det vil bli gitt en åpning for at bedriftene kan vente med å innføre ordningen til 1. juli 2022.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: