NHO Transport

Innhold

Mer sannsynlig at drosjereformen utsettes

Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Kollektivtransport

Publisert

De fleste av landets drosjer har opplevd en betydelig omsetningssvikt siden regjeringen innførte strenge smitteverntiltak i midten av mars 2020

Aftenposten omtaler i dag Samferdselsdepartementets forespørsel til fylkeskommunene om utsettelse av drosjereformen til en senere dato enn 01.07.20. Fristen for å svare var svært kort, og ifølge Aftenposten ønsker de aller fleste fylkeskommunene en utsettelse.

Transport.no omtalte Samferdselsdepartementets henvendelse allerede 30.03.20. Les mer her. 

Aftenposten skriver at Norges Taxiforbund og NHO Transport støtter en utsettelse, mens kommunikasjonsansvarlig for Uber i Norden er negativ til en senere iverksettelse av reformen. Innlandet fylke går tydeligvis lengst og ønsker en utsettelse på minst ett år.

- Det er ikke så underlig. Først har fylkessammenslåingen per 01.01.20 fordret mye oppmerksomhet på fylkesnivå, og nå er det mye jobbing med tiltak for å minimalisere Covid-19-viruset. I tillegg har Innlandet fylke noen mellomstore byer som Lillehammer og Hamar, men også mange grisgrendte kommuner. I disse må det opprettes eneretter, og det tar tid å få etablert disse, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Han tilføyer at det viktigste i Aftenpostens artikkel er statssekretær i Samferdsesledepartementet, John-Ragnar Aarset, sitt epostsvar til avisen. Han skriver at "dersom det viser seg hensiktsmessig å utsette, så vil regjeringen ta initiativ til at det blir slik".

- Dette bekrefter at regjeringen nå er mer åpen for en utsettelse. Men, det haster med en avklaring. Det er tross alt bare to og en halv måned til 01.07.20, påpeker Stordrange.

Les også:

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: