Norsk turbussbransje slår seg sammen

Publisert

Både NHO Transport og Norges Bussbransjeforbund er svært fornøyd med utfallet av forhandlingene.

NHO Transport og Norges Bussbransjeforbund har kommet til enighet om en felles vei videre for norsk turbussbransje.

NHO Transport og Norges Bussbransjeforbund har i flere år jobbet for bedre ramme- og konkurransevilkår for norsk turbussnæring. Etter forhandlinger er det nå bestemt at de to organisasjonene slår seg sammen, ved at medlemmer i Norges Bussbransjeforbund får tilbud om medlemskap i NHO Transport.

Tradisjonelt har de to organisasjonene på hver sin side organisert både større og mindre turbusselskaper.

Styreleder i Norges Bussbransjeforbund og styreleder i Ullern Buss AS, Kjell Christian Helland er svært fornøyd med utfallet av forhandlingene:

- Norges Bussbransjeforbund har tradisjonelt organisert mindre turbusselskaper, som ofte driver kun en – fem turbusser, er avhengig av skolekjøring, lokale kjøreoppdrag og sommerens turistkjøring for å fa hjulene til å gå rundt. Enkelte mindre turbusselskap har dog vært særs dyktige og driver også aktiv turkjøring til Russland og kontinentet. Som en liten organisasjon har Norges Bussbransjeforbund ikke hatt nødvendig styrke til å få den oppmerksomheten rundt turbussenes problemer med bemanning, økonomi og ikke minst kabotasje, sier Helland.

- Det er derfor med stor glede at vi nå har inngått samarbeid med NHO Transport for å kunne organisere også de små turbusselskapene i en sterk og veldrevet organisasjon, NHO Transport. Styret og generalforsamlingen i Norges Bussbransjeforbund har stor tro på fremtiden og samarbeidet med NHO Transport.

- Vi anbefaler alle våre medlemmer og alle andre turbusselskaper å melde seg inn i NHO Transport så vi kan stå sterkt sammen og bli hørt av myndighetene, sier Helland.

 

Kontaktinformasjon:

Eskil Sæterlien (mobil: 99223263)                Kjell Chr.Helland  (mobil: 90032575) Næringspolitisk rådgiver - NHO Transport                  Styreleder – Ullern Buss AS

 

Les også:

- Vil følge opp tiltak for gods og turbussbransjen.

- Ny rapport: Flere utenlandske enn norske turbusser i Norge.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: