Nyhetsarkiv

Vis filtrering

805 resultater

Type artikkel
Velg område
805 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Foreslår mer fleksible regler for turbussjåfører

  EU-kommisjonen fremmet 24. mai forslag om mer fleksible kjøre- og hviletidsregler for turbussjåfører. Den pålagte pausen på 45 minutter etter fire og en halv time skal ifølge forslaget kunne deles inn i to pauser på 30 pluss 15 minutter. Alternativt kan man avholde tre pauser på 15 minutter hver.

 2. Ses vi på NHO Transports seminar 14. juni?

  NHO Transport ønsker velkommen til seminar i Næringslivets Hus i Oslo onsdag 14. juni kl. 11-15. Med tre sentrale politikere tar vi temperaturen på politiske rammevilkår før lokalvalget. Videre blir det faglig påfyll med aktuelle analyser av kompetanse og arbeidskraft, åpenhetsloven, sikkerhet og beredskap.

 3. SSB: Kraftig vekst i kollektivtransporten

  I 2022 ble det registrert 626 millioner kollektivreiser i Norge, en økning på 33 prosent fra 2021. 62 prosent av kollektivreisene foregikk med buss, 26 prosent med sporvei og forstadsbane, 11 prosent med jernbane og 2 prosent med båt. Antall reiser i 2022 var 13 prosent lavere enn i 2019.

 4. Drosjeløyvehavere må ha fagkompetanse

  Det skal igjen stilles krav til dokumentert fagkompetanse for drosjeløyvehavere. Endringen i yrkestransportlova skal bidra til en mer seriøs næring og like konkurransevilkår mellom aktørene.

 5. Strengere sikkerhetskrav for buss fra 1.10.23

  Samferdselsdepartementet har besluttet at nye busser i løyvepliktig transport skal ha en sterkere konstruksjon i front. Kravet til sikkerhetselementet R-29 vil gjelde for busser som førstegangsregistreres i Norge fra og med 1.10.23.

 6. EU åpner sak mot Danmarks turbusskabotasje

  EU-kommisjonen har nå åpnet sak mot Danmark basert på de danske begrensningene på utenlandske turbussers kabotasjevirksomhet. Dette skrittet fra EUs side kan gjøre det vanskeligere og medføre enda lengre tid før det innføres nødvendige kabotasjebegrensninger i Norge.

 7. Opplæringskontorenes rolle er sikret

  Stortinget skal vedta ny opplæringslov. Etter påtrykk fra blant andre NHO, LO og Sotin slår nå Arbeiderpartiet og Senterpartiet fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakt selv om de skal reguleres som et samarbeidsorgan.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: