Nyhetsarkiv

Vis filtrering

527 resultater

Type artikkel
Velg område
527 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Stor kartlegging av reisevanene i byområdene

  På landsbasis oppga 53 prosent at de hadde svært god eller god tilgang til kollektivtilbudet der de bor Kollektivreisende i Tromsø og Oslo/Akershus var mest fornøyd med tilbudet. Det viser den nye reisevaneundersøkelsen for de syv største byområdene.

 2. Ekspressbussenes rolle i kollektivtilbudet

  NHO Transport hadde 16. november et konstruktivt møte med statssekretær Tom Kalsås i Samferdselsdepartementet. Følgende punkt i regjeringens Hurdalsplattform var utgangspunktet for møtet: "Legge til rette for at ekspressbussene skal spille en viktig rolle i kollektivtilbudet".

 3. Vellykket turbusseminar

  Den 1.-2. november 2023 arrangerte NHO Transport turbusseminar på Radisson Red ved Oslo lufthavn. På agendaen stod blant annet oppsummering av årets sesong, kabotasje, kjøreseddel og en orientering om den svenske turbussnæringen. Det ble også nedsatt et turbussutvalg for å sikre samarbeid og forankring av foreningens videre bransjepolitiske arbeid.

 4. Ber Stortinget om et kollektivløft

  Regjeringspartiene og SV innleder nå forhandlinger om endelig statsbudsjett for 2024. Finanskomiteen har ansvaret for disse forhandlingene, og Fagforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet, Kollektivtrafikkforeningen, NHO Sjøfart, NHO Transport og Yrkestrafikkforbundet har sendt et felles notat til komiteen.

 5. Nytt yrkesteorikurs for bussjåfører

  Det nettbaserte yrkesteorikurset har blitt oppdatert. NHO Transport, våre medlemsbedrifter og Norsk Interaktiv har samarbeidet om en ny og oppdatert versjon av nettkurset som brukes til eksamensforberedelse for å bestå teorieksamen til fagbrevet for bussjåfører.

 6. Sender brev til EU-kommisjonær

  NHO Transport og søsterorganisasjonene i Danmark, Sverige, Finland og Island har sendt et felles brev til EUs kommisjonær for transport, Adina Valean. I brevet ber de fem organisasjonene at det innføres felles EU-regler for kabotasje på turbussiden.

 7. Bli med på Kollektivkonferansen 2023

  Kollektivtrafikkforeningen inviterer til ny konferanse 16.11.23. Bærekraftig mobilitet til alle er tema for årets konferanse, og det er mulig til å delta enten fysisk i Oslo eller digitalt.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: