NHO Transport

Innhold

Sprer kunnskap om bransjens rekrutteringsbehov

Rerkrutteringsbehovet er størst på Østlandet, ifølge Urbanet Analyses nasjonale kartlegging. Foto: Unibuss

Åtti NAV-rådgivere i Oslo fikk 27. november økt kunnskap om transportbedriftenes tjenester og behov for nye medarbeidere. 1000 nye dyktige bussjåfører skal rekrutteres hvert år fremover. 23. november deltok NHO Transport på SOTINs høstkonferanse for Opplæringskontorene hvor ønsket om flere lærlinger til persontransporten var tema.

NAV inviterte til transportseminar for egne ansatte 27. november. I tillegg til NHO Transport og forskningsstiftelsen Fafos innlegg, presenterte fire bedrifter hvilke kandidater de ønsker.

Samarbeid med arbeidsgiverne

- Det er positivt at NAV søker innsikt i bransjens rekrutteringsforutsetninger. Jeg vektla at rekrutteringen alltid må skje med basis i bedriftenes kompetansebehov og viste blant annet til erfaringene fra rekrutteringsprosjektet i Hordaland. På seminaret ga sentral opplæringsleder i Nobina, Petra Kania, et godt innblikk i bussjåførenes arbeidshverdag. De skal håndtere IT, kundene, bussen og trafikken, sier Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport.

Se presentasjonen til NHO Transport.

Språkkunnskaper var også tema. Språk på nivå B1 skriftlig og muntlig er stilt som krav i noen av anbudene på busstjenester på Østlandet.

Kun 7 prosent av dagens bussjåfører er kvinner, og NAVs rådgivere var opptatt av hvordan denne andelen kan økes. Kanskje kan de hente inspirasjon fra Keolis som i sommer hadde en egen rekrutteringsdag for kvinner?

Ønsker flere lærlinger

22.-23. november var Opplæringskontorene samlet til SOTINs høstkonferanse. NHO Transport fremsnakket persontransporten.

- Lærlingene er bransjens gull! Opplæringskontorene og våre medlemsbedrifter må samarbeide tett lokalt for å få flere til å velge en karriere innenfor persontransport. I tillegg jobber vi for bedre utdanningskapasitet gjennom landslinjene, sier Jofri Lunde.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: