NHO Transport

Innhold

Forlengelse av flere ordninger for arbeidstakere

Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport

Publisert

På regjeringens pressekonferanse i ettermiddag ble det presisert at regjeringen vil vurdere en videreføring av dagens restriksjoner kommende helg. Disse gjelder nå til og med 19. januar. Imidlertid kom det frem at en del arbeidstakerorienterte ordninger vil bli forlenget frem til sommeren.

Regjeringen kunngjorde på mandag at permitteringsordningen ville bli forlenget til utgangen av juni 2021. På dagens pressekonferanse kom det også frem ordningen med forhøyet dagpengesats blir forlenget på tilsvarende måte. Støtten til lærlinger blir også prolongert til utgangen av juni.

- Det er også positivt at regjeringen vil videreføre inntektssikringen for næringsdrivende. Dette er spesielt viktig for aktørene i drosjenæringen, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det har de siste dagene også vært mye diskusjon om import av smitte og oppfølging av utenlandske arbeidstakere. Disse returnerer nå til Norge etter jule- og nyttårsfeiringen.

- Regjeringen lanserer nå mer omfattende systemer for oppfølging av denne gruppen for å sikre at disse overholder kravene til testing og karantene. Dette vil forhåpentligvis bidra til å redusere smitteveksten, sier næringspolitisk sjef i NHO Transport, Jofri Lunde.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: