Åpner for nye kabotasjeregler

Samferdselsminister Knut Arild Hareide skriver at Samferdselsdepartementet vurderer å tolke kabotasjereglene for turbuss på samme måte som danskene. Arbeidet med dette har imidlertid blitt noe forsinket i departementet på grunn av Covid-19 og nødvendige prioriteringer.

Dette fremgår i et skriftlig svar på spørsmål fra Stortingsrepresentant Øystein Langholm Hansen fra Arbeiderpartiet. Hansen oversendte spørsmålet 18.02.21.

- Det er gledelig at samferdselsministeren er positiv til en innstramming av kabotasjereglene, men de burde prioritere saken høyere. På den annen side blir neppe kabotasje et problem kommende sommersesong fordi reiselivsnæringen fortsatt vil være preget av Covid-19 og lav aktivitet, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Han tilføyer at det er stortingsvalg til høsten. Dagens meningsmålinger tilsier at dette vil medføre et regjeringsskifte.

- En ny regjering vil forhåpentligvis gripe tak i kabotasjeproblematikken ganske fort. Og da kan vi ha nye regler til sommersesongen 2022. Så er det bare å håpe at turistene er tilbake på dette tidspunktet, avslutter Stordrange.

Les Samferdselsministerens svar her:

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: