NHO Transport

Innhold

Skolene åpner på mandag

Alle grunnskoler og videregående skoler vil åpne i løpet av neste uke. Fra 15. juni blir det tillatt å samle inntil 200 personer mot at de holder minst en meters avstand. Dette presenterte regjeringen på en pressekonferanse i kveld.

Gjenåpningen av skolene får stor betydning for skoleskyssen. Ifølge både veileder for skoleåpning og veileder for kollektivtransport vil det kun være tillatt å bruke annet hvert sete i transportmidlene og dermed begrenses utnyttelsen av kapasiteten til 50 prosent.

Dette vil i utgangspunktet kreve langt flere busser for at lovpålagt krav om skoleskyss skal oppfylles, men det kan være krevende å fremskaffe tilstrekkelig med sjåfører og materiell på få dagers varsel.

- Rask og planlegging samt dimensjonering av skolerutene blir dermed viktig, og skolene må ta med skoleskyss i betraktning når gjennomføringen av skolehverdagene skal planlegges. NHO Transport kontaktet KS i formiddag, og de vil oppfordre til god og umiddelbar dialog mellom skolene og de ansvarlige for skoleskyssen. Operatørene må også tidlig involveres i den praktiske planleggingen, sier næringspolitisk sjef Jofri Lunde i NHO Transport.

På pressekonferansen anbefalte regjeringen personer som er avhengig av offentlig transport til å fortsette med hjemmekontor, spesielt gjelder det i pressområder som Oslo.

- Dette rådet er basert på at kapasiteten i kollektivsystemet er begrenset så lenge man skal overholde "en meters regelen" og kun benytte annet hvert sete og 50 prosent av bussenes kapasitet. Da smitteveilederen for kollektivtransport ble presentert for to dager siden, bekreftet helsemyndighetene at det er trygt å reise kollektivt så lenge smitteveilederen overholdes , sier administrerende direktør Jon H. Stordrange.

Tillatelsen til å samle 200 personer er fra midten av juni er positivt for turbussnæringen. Større aktivitet på idrettsfronten kan også medføre et visst behov for busstransport til og fra ulike arrangement.

Les mer om flere planer for gjenåpning på www.nho.no.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: