Ny støttepakke til omstilling og utvikling

Publisert

Regjeringen har et etablert en egen tilskuddsordning for omstilling og utvikling av reiselivsbedrifter. Midlene skal bidra til at reiselivet blir bedre rustet til å møte en ny hverdag etter hvert som Covid-19-tiltakene blir avviklet. Bedrifter innen persontransport kan også søke.

Innovasjon Norge skal administrere støtteordningen og mottar søknader fra og med 14.08.20 og frem til 15.09.20. Det er i alt avsatt 250 millioner til ordningen. Man må kunne dokumentere et omsetningsfall på gjennomsnittlig 30 prosent eller mer i juni, juli og august for å kunne søke. Midlene skal dekke fremtidige tiltak for å utvikle virksomheten i tråd med endrede markeds- og kundebehov, og bedrifter kan søke selv om de har fått midler fra den ordinære kompensasjonsordningen for næringslivet.

- Ifølge Innovasjon Norge kan transportbedrifter med NACE-kode 49 søke om støtte, og transport med rutebil, drosjer og turbusstransport inngår i denne koden. Støtteordningen vil vel primært være aktuell for turbuss og drosje siden det kreves en omsetningssvikt på minst 30 prosent i sommermånedene, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Les mer på Innovasjon Norges nettsider:

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: