NHO Transport

Innhold

Reduserer egenandelen for kompensasjon

Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Turbuss

Publisert

Støtte gjennom den nye kompensasjonsordningen senkes fra kroner 10.000 til kroner 5.000, noe som blant annet vil komme taxinæringen til gode.

På regjeringens pressekonferanse sent tirsdag ettermiddag kunngjorde finansminister Jan Tore Sanner at egenandelen ved tildeling av støtte gjennom den nye kompensasjonsordningen senkes fra kroner 10.000 til kroner 5.000. Dette vil medføre at hele 10.000 flere bedrifter og næringsdrivende blir omfattet av ordningen.

Vilkåret om at kompensasjon på under kroner 5.000 ikke utbetales vil imidlertid bli opprettholdt. Terskelen for tildeling blir likevel kraftig redusert, og man vil få i overkant av kroner 5.000 i kompensasjon hvis man eksempelvis har kroner 12.000 i faste kostnader, en omsetningssvikt på 90 prosent og ikke er pålagt nedstengning.  

- Dette er gledelig for småbedrifter og for enkeltpersonforetak som drosjeløyveinnehavere. NHO Transport spilte inn redusert egenandel som ett av tre forslag til forbedringer av kompensasjonsordningen i forrige uke, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Finansminister Jan Tore Sanner røpet også at departementet jobbet med en egen modell for kompensasjon overfor bedrifter med sterke sesongmessige svingninger i omsetningen. I tillegg ville det komme flere forbedringer før man skal søke om kompensasjon for april.

- Vi håper departementet innen den tid kommer med endringer for å sikre likebehandling uavhengig av selskapsstruktur og organisasjonsform. I tillegg bør det komme justeringer for å unngå forskjellsbehandling basert på bruk av egen- eller bankfinansiering kontra leasingløsninger, sier Stordrange.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: