Skatt på frikort utsatt igjen

Finansdepartementet har for tredje gang utsatt skattlegging av frikort og -reiser for ansatte i transportsektoren. Denne gangen er ikrafttreden utsatt til 1. juli 2020.

Skattleggingen skulle egentlig trådt i kraft 1. januar 2019. Så ble det den utsatt til 12. juli 2019, deretter til 1. januar 2020 og nå til 1. juli 2020. I løpet av denne perioden har Finansdepartementet også gått med på å innvilge et fribeløp på kroner 8.000, noe som medfører at verdi under dette beløpet ikke skal skattlegges.

- Nå bør regjeringen endelig skrotlegge alle planer om beskatning av frikort. Det er vanskelig å anslå en eksakt og rettferdig verdi av frikortene. Skal frikortene skattlegges, bør Finansdepartementet fastlegge konkrete rammer for verdifastsettelse eller innføre et fast sjablongbeløp, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

NHO Transport har nylig forsøkt å kartlegge hvilke skattemessige verdier oppdragsgiverne i form av fylkeskommunene eller administrasjonsselskapene har tenkt å oppgi til skattemyndighetene. Denne varierer fra kroner 4.800 til over 30.000.

- Dette strider mot alle grunnleggende prinsipper i skatteretten, nemlig kravet om likebehandling. Det går ikke an at en bussjåfør i et fylke blir skattlagt for en verdi på mer enn 30.000 kroner mens kollegaer i andre fylker slipper unna med kroner 4.800. Sistnevnte verdi utløser ikke skatt i det hele tatt siden beløpet er mindre enn fribeløpet på kroner 8.000, avslutter Stordrange.

 Les Finansdepartementets melding her:

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: