Foto:

Lærlingene i fokus – nye tilskudd i bransjen

Nyhet, HR og HMS, Rekruttering

Publisert

Busslærlingene fikk opplæring innen blant annet sikkerhetsrutiner og evakueringssituasjoner 26. juni. Foto: Øivind Aksberg. Foto:

Se video fra arrangementet buss i fokus her.

Opplæringskontoret for service og samferdsel arrangerte temadagen "buss i fokus" for yrkessjåførlærlinger i persontransport 26. juni. Uka før møttes rundt 150 elever fra Vg2 Transport og logistikk i Oslo og Akershus for å få mer kunnskap om karrieremuligheter innen yrkessjåførfaget.

26. juni var 8 yrkessjåførlærlinger i persontransport samlet for å delta på kurset "buss i fokus" i regi av opplæringskontoret. Tidligere yrkessjåførlærling og nå opplæringskonsulent, Ole Jacob Nordlie, kunne rapportere om godt faglig og sosialt utbytte fra dagen.

Foruten en god mulighet til å samle lærlingene og skape et miljø, understrekte Nordlie at det ble lagt vekt på å belyse faglige temaer slik som gjennomgang av sikkerhetsutstyr og situasjoner som kan oppstå ved en nødevakuering. HMS var med andre ord et gjennomgangstema for arrangementet.

Se forøvrig video over for en oppsumering av dagen.

Flere søker yrkessjåførfaget

Nye tall for 2019 viste at stadig flere søker seg til yrkessjåførfaget. Blant annet er det nå rekord i Alta, hvor det er kommet inn 8 busslærlinger. Nordlie påpekte at planen er å gjennomføre et "buss i fokus" arrangement årlig i takt med at stadig flere busslærlinger trer inn i yrket. Hensikten er både å friske opp fagkunnskapen, samt videreføre det gode miljøet mellom lærlingene.

Last Vegas på Nebbenes

Opplæringskontoret i Oslo og Akershus inviterte også lærlinger, elever fra Vg2 Transport og logistikk, lærebedrifter, lærere og sjåførskoler til rock’n roll og grilling på arrangementet "Last Vegas" 20. juni.

NHO Transport deltok for å fremsnakke rekrutteringen til persontransporten. Ønsker du en jobb som betyr mye for mange, kan du velge persontransporten, sa Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport:

- Uten bussjåføren kommer ikke eleven seg trygt til skolen, uten bussjåføren stopper byen opp, og uten bussjåføren kan du ikke reise kollektivt mellom Bergen og Stavanger. Det er ordnede arbeidsforhold og lønn basert på tariffavtale. I tillegg tilbyr bussbedriftene ny teknologi med både elektriske busser og førerstøttesystemer.

Les mer om veien til bussjåføryrket her.

NHO Transport ønsker samtlige lærlinger velkommen til yrket og lykke til i en spennende hverdag. 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: