NHO Transport

Innhold

Flere søker yrkessjåførfaget

Nyhet, Kompetanse, Rekruttering

Publisert

Foto: Lars Thorvaldsen

Søkertall til videregående opplæring er publisert fra Utdanningsdirektoratet. De viser en økning i søkertallet til yrkessjåførutdanningen.

Sammenlignet med i fjor er det litt flere søkere på Vg1, og omtrent like mange til yrkesfag og studieforberedende. Både Service og samferdsel og Teknikk og industriell produksjon har økt søkning. Dette er de programområdene som yrkessjåførutdanningen primært rekrutterer fra.

Det er også økning i søkere til Vg2 Transport og logistikk. 915 i år mot 892 i 2018.

20 329 elever har søkt om læreplass. Dette er en økning på 210 søkere sammenlignet med 2018 – 40 av disse er til yrkessjåførfaget. Andelen søkere til læreplass av det totale søkertallet er 10 prosent. Denne andelen ligger mellom 10 og 12 prosent i alle fylkene unntatt to. Oslo og Akershus har henholdsvis 5 og 6 prosent søkere til lærefag.

518 elever har søkt læreplass i Vg 3 Yrkessjåførfaget dette året. Fra 2015 til 2019 har søkertallet økt over 30 prosent.

– Det er gledelig å se at søkningen til yrkessjåførfaget øker. Vi håper på god rekruttering til bussjåføryrket. Behovet for sjåfører er stort, og alle kvalifiserte søkere vil være sikret læreplass, sier næringspolitisk sjef Jofri Lunde i NHO Transport.

Les mer om søkningen til videregående opplæring her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: