Stor interesse for bussjåførutdanning

Publisert

Lånekassen tilbyr stipend og lån for å ta utdanning som bussjåfør. 200 voksne personer har mottatt slik støtte de første to månedene etter at denne ordningen ble innført. Det er veldig godt nytt for rekrutteringen til bransjen.

Dette kunne NRK melde i sine nyhetssendinger om morgenen 26. oktober. Daglig leder ved Hønsen Sjåførskole AS på Skedsmokorset, Ingar Jonstrøm, fortalte om svært stor pågang av interesserte kandidater straks ordningen ble kjent, og elev Uthman Mohammad Mahmed kunne bekrefte at han ikke hadde hatt anledning til å ta bussjåførutdanningen uten finansieringsstøtte.

Jon H. Stordrange i NHO Transport sier til NRK at ordningen med Lånekassen primært er beregnet for voksne kandidater som ønsker omskolering eller ny jobb. Ungdommer bør i stedet søke bussjåførutdanning via videregående skoler, som er gratis.

- Ja, vi er svært godt fornøyd med responsen på Lånekassefinansieringen. Vi trenger 1000 nye bussjåfører per år, og med 200 kandidater på to måneder er vi langt på vei, sier Stordrange.

Les mer om jobben som yrkessjåfør.

Hør innslaget på NRKs Nyhetmorgen her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: