Taxiselskaper inngår nordisk app-samarbeid

Publisert

bildet viser drosjer på en holdeplass

Foto: NHO Transport v/ Eskil Johnsrud Sæterlien

De fire ledende drosjesentralene i Norge, Sverige, Danmark og Finland inngår nå et samarbeid som vil omfatte over to millioner kunder. Drosjekunder som reiser på tvers av landegrensene vil dermed få lettere tilgang til taxitjenester når de ankommer Stockholm, Helsinki, København og Oslo, i tillegg til en rekke andre norske og nordiske byer og steder.

Taxi Stockholm, Taxa 4x35 i København, Taksi Helsinki og Oslo Taxi er blitt enige om å utveksle app-informasjon for å hjelpe kundene å finne taxi fra hverandres selskaper når de reiser i Norden.

Det nye samarbeidet innebærer at brukere av den norske appen «Taxifix» kan benytte den samme appen i våre naboland. Samtidig kan Oslo Taxi og andre norske drosjesentraler få glede av nordiske gjester som kommer til Norge. Slik kan omtrent to millioner faste kunder enklere finne den drosjesentralen som tilsvarer den kvaliteten og forutsigbarheten de er vant med hjemmefra.

Det kommer daglig flere tusen mennesker i 44 direktefly fra de nordiske hovedstedene til Gardermoen. I tillegg kommer reisende med tog og buss fra Stockholm og båt fra København.

- Styreleder i Oslo Taxi, Rune Lian, understreker at disse menneskene også trenger transport mens de er i Norge. Han peker på at det også kommer mange reisende fra de nordiske hovedstedene til andre norske byer som Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Bodø, som kan bestilles drosje med «Taxifix».

Den norske drosjeappen «Taxifix» ble utviklet av Oslo Taxi og kom på markedet for rundt ti år siden, og har 500.000 brukere. Nesten 4000 norske drosjer fra Mandal i sør til Vadsø i nord er koblet på appen.

 

Les nettsaken omtalt i Dagens Næringsliv her

Besøk nettsiden til Oslo Taxi her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: