Godt besøkt seminar

Publisert

Bildet viser en inngangsdør

NHO Transport avholdt sitt tradisjonelle seminar i forkant av generalforsamlingen 14.06.23. Det var omkring 50 deltakere, og det var stor variasjon temamessig sett. Seminaret dekket dermed både politiske sider ved kollektivtransporten, næringens rekrutteringsutfordringer og krav til beredskap.

Seminaret ble avsluttet med en innføring i åpenhetsloven, som setter krav til rapportering innen 30.06 i år. Dette temaet ble dekket av advokat Aase Gundersen fra Vedere AS, og beredskapsspørsmålene ble grundig belyst av seniorrådgiver i Næringslivets Sikkerhetsråd, Lars Magne Hovtun, og regiondirektør i NHO Rogaland, Tone Grindland. Sistnevnte var medlem av Totalberedskapskommisjonen, som kom med sin innstilling 5. juni.

Rekrutteringsutfordringene ble belyst av seniorrådgiver i Kunnskapsavdelingen i NAV, Kristian Harald Myklatun, og Eures-rådgiver i NAV, Inger Christensen, gav en innføring i hvordan man kan rekruttere bussjåfører fra utlandet. I tillegg fikk seminardeltakerne et foredrag om hvordan man blir en attraktiv arbeidsgiver og hvordan man kan beholde ansatte. Head of employer branding i Whydentify AS, Hans Petter Stub, belyste dette temaet.

Seminaret startet dog med en politisk del, hvor statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås fra Arbeiderpartiet, ble utfordret på spørsmålet om hvordan kollektivtransporten kan sikres langsiktig og tilstrekkelig finansiering, hvordan kollektivandelene kan økes og hva regjeringen kan gjøre for å bidra til nødvendig rekruttering. Stortingsrepresentant og medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen, Liv Kari Eskeland fra Høyre, ble utfordret på de samme temaene.

Politikernes gjennomgang viste at det er en del nyanser i synet på kollektivtrafikkens utfordringer og mulige løsninger. På den annen side viste ble det det understreket at Norges to største partier bør være enige om de langsiktige og overordnende føringer på samferdselssiden. Denne sektoren trenger stor grad av forutsigbarhet fordi den er preget av omfattende og langsiktige investeringer i kombinasjon krav om en kontinuerlig drift preget av stabilitet og pålitelighet.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: