NHO Transport

Innhold

Hareide vurderer fortsatt støtte til ekspressbussene

Nyhet, Ekspressbuss

Publisert

NHO Transport mener det fortsatt er stort behov for en midlertidig støtte til ekspressbussrutene

Ekspressbusstilbudet er fortsatt hardt rammet av restriksjonene rundt covid-19 og flere ruter innstilles. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har i et skriftlig svar i Stortinget 18.09.20 signalisert at han kan vurdere om tilskuddsordningen for de kommersielle rutene skal forlenges.

Stortinget bevilget en tilskuddsordning på 100 millioner kroner til kommersielle buss- og båtruter i proposisjon 127 S (2019–2020), fremlagt 29.05.20. Den tilhørende forskriften til ordningen var avgrenset til juni, juli og august 2020.

Ber om forlengelse

NHO Transport mener det fortsatt er stort behov for en midlertidig støtte til ekspressbussrutene og erfarer at kun en mindre andel av tilskuddsrammen ble benyttet i sommer. Foreningen har dermed bedt om at tilskuddsordningen forlenges fra og med september og inntil situasjonen normaliseres.

Les NHO Transports brev til Hareide 11.09.20.

Spørsmål i Stortinget

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra FrP har stilt spørsmål til samferdselsministeren i Stortinget. Han ber Hareide forlenge tilskuddsordningen eller gi ekspressbussene en annen støtte slik at tilbudet kan opprettholdes.

Les spørsmål og svar i Stortingets spørretime.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: