Det ble ingen enighet i forhandlingene natt til søndag 20. september.

Mer enn 2.300 bussjåfører er nå tatt ut i streik i Oslo og Viken etter brudd i meklingen mellom NHO Transport på den ene siden og Fellesforbundet samt Yrkestrafikkforbundet på den andre siden. I tillegg kommer alle Vy buss AS sine sjåfører i samme område.

To minibusselskaper er også berørt av streiken. Denne kan trappes opp ytterligere, men dette må varsles fire dager før iverksettelse.

Beklagelig

- Vi beklager at det ikke var mulig å komme til enighet. Ikke minst av hensyn til passasjerene, som nå finne andre reisemåter for å komme til jobb, skole eller fritidsaktiviteter, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Han tilføyer at hele kollektivbransjen er inne i en vanskelig og usikker situasjon, noe oppgjøret må ta høyde for. Færre reisende og reduserte billettinntekter vil føre til at oppdragsgiverne får lavere budsjetter og må be busselskapene om å redusere produksjonen. Dette kan medføre overgang fra hel- til deltidsstillinger og fare for nedbemanninger.

Praktisk informasjon

NHO Transports medlemsbedrifter finner en nyttig veileder for bedrifter i streik her.

Dersom bedrifter som er rammet av streiken mener det er grunnlag for å søke om dispensasjon sendes søknaden til torstein.clausen.jystad@transport.no. En veileder for hvilke grunnlag en kan bruke for en søknad om dispensasjon, og hva søknaden skal inneholde finner du her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: