Starter opp igjen kartlegging av turbussnæringen

Publisert

Bildet viser en buss og grønne trær

Foto: NHO Transport v/ Eskil Sæterlien

Nå er det høysesong for turbussnæringen. Fra 1. januar 2024 innførte Samferdselsdepartementet nye kabotasjeregler for utenlandske turbusser i Norge. NHO Transport velger derfor å gjenoppta appen for registrering av utenlandske turbusser i Norge. Bli med på registreringen!

Etter noen år med pandemi og liten utenlandsk turbussaktivitet i Norge erfarer foreningen nå at de utenlandske operatørene er tilbake.

Det foreligger et godt tallgrunnlag for 2018 og 2019 som følge av hyppige registreringer gjennom appen. I lys av nye kabotasjeregler fra i år ser NHO Transport det som svært viktig å videreføre dette i 2024. 

Registreringene vil analyseres når årets høysesong er over, og vil kunne brukes for å vurdere effekten av nye regler, underbygge behovet for kontroll og dertil sikre bedre rammevilkår for bransjen.

Slik kommer du i gang med registreringen:

  1. App'en er i praksis en internettside, som du finner ved å klikke på: https://nho-transport.web.app/ eller Turbussapp - NHO Transport
  2. Denne bør du lagre på mobilens skrivebord eller under favoritter slik at siden er lett tilgjengelig.
  3. Skriv inn landkode og registreringsnummeret på bussen. Eksempelvis en buss fra Polen har landkode PL og registreringsnummer XX 12345. Det er viktig å få med både landskode og registreringsnummer.
  4. Fyll gjerne inn busselskap og reisearrangør hvis dette synlig informasjon. 
  5. Husk å tillate at mobilen kan registrere tid og sted slik at dette legges inn automatisk. 
  6. Trykk til slutt på den blå knappen "registrer".

Takk for at du bidrar til å sikre bransjen økt kunnskap til arbeidet med å styrke konkurransekraften til norsk turbussnæring!

 

Fått med deg denne?

NHO Transport har laget en nettside med oversikt over parkering for turbusser

Se også vår nettsak om behov for kontroll av utenlandsk turbusskabotasje denne sommeren

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: