Historisk enighet i bussoppgjøret

Publisert

Det ble oppnådd enighet i årets hovedoppgjør på bussiden på morgenkvisten fredag 19.04.24. Partene hadde da forhandlet i åtte timer på overtid, og det er første gang man har blitt enige under forhandlinger og dermed unngått mekling.

Enigheten medfører en økning av timelønnen på totalt 11 kroner. Dette beløpet består av et generelt tillegg på syv kroner og en normaljustering på fire kroner. Hele oppgjøret er innenfor frontfagets ramme på 5,2 prosent.

- Vi er glade for at vi denne gangen kom til enighet uten mekling. Oppgjøret vil gjøre det lettere å rekruttere og beholde bussjåfører, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Oppgjøret medfører også at sjåførene får et nattillegg på 40 prosent mellom klokken 01.30 og 04.30, og ekspressbussjåførene får samme ubekvemstillegg som sjåfører på anbudsbaserte ruter. I tillegg vil sjåførene bli kompensert når pausene overgår 30 minutter.

- Det er også enighet om å opprette et partssammensatt utvalg for å se nærmere på etter- og videreutdanningsbehovet på bussiden basert på den kommende innstillingen fra regjeringens kompetanseutvalg. Dette utvalget skal også vurdere hvordan bussjåføryrket kan bli mer attraktivt for småbarnsforeldre, hvordan man skal få flest mulig til å velge fast ansettelse og om det er behov for å gjøre noen justeringer av ordningen med forskuttering av sykepenger, sier Stordrange.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: