Sikkerhet i buss på agendaen i Brussel

Publisert

Bildet viser en illustrasjon av sykkel, gange og buss

Status for trafikksikkerhet i busstransport og forslag til tiltak for forbedringer står på agendaen på et seminar under Busworld i Brussel 10. oktober kl. 14. I Norge ble skjerpede krav til frontbeskyttelse i nye busser i løyvepliktig transport innført fra og med oktober.

Seminaret, som er åpent for alle, ble initiert av Kollektivtrafikkforeningen. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård deltar. Transportøkonomisk institutt ved forskningsleder Tor-Olav Nævestad vil presentere en ny rapport om status og anbefalinger for sikkerhet i busstransport i Europa.

NHO Transport vil være representert på seminaret.

- Det er positivt at det settes søkelys på å forebygge ulykker og redusere konsekvensen av nye ulykker i Brussel. NHO Transport har i årevis vært en pådriver for at det bør utformes og innføres en internasjonal standard for frontbeskyttelse spesielt tilpasset buss, sier Jofri Lunde, næringspolitisk sjef i NHO Transport.

I Norge innføres krav om sterkere konstruksjon i front for alle nye busser i løyvepliktig transport. Kravet til sikkerhetselementet R-29 vil gjelde busser som førstegangsregistreres fra og med 1.10.23.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: