OsloBuss tildelt tilskudd til hurtigladere

Publisert

Bilde av OsloBuss

Oslo kommune gir nye 25 millioner kroner i støtte til 27 nye offentlig tilgjengelige ladepunkter for lastebiler og busser. Oslobuss har fått tilskudd til hele 16 av disse. Ladestasjonen vil være klar til å ta imot kunder i juni 2024.

For å sikre lademuligheter for tungtransporten langs veien lanserte Klimaetaten høsten 2022 en tilskuddsordning for offentlig tilgjengelige hurtigladere for tunge kjøretøy. 

Etter første søknadsfrist ble det gitt tilsagn til etablering av tre ladestasjoner med til sammen 28 ladepunkter for tunge kjøretøy.  

I Klimaetatens siste søknadsrunde fikk de tre aktørene Oslobuss, Eviny og Recharge til sammen 25 millioner kroner i støtte til å bygge 27 nye ladepunkter i Oslo. Totalt skal det altså bygges 55 hurtigladere for tunge kjøretøy i tiden som kommer. Før ordningen ble lansert fantes det kun to offentlig tilgjengelige ladepunkt for tunge kjøretøy på Filipstad. 

De omsøkte ladepunktene skal bygges i bydelene Alna og Stovner, områder der mye av tungtransporten i og gjennom Oslo går. Det finnes flere store terminaler i Alnabru-området, der flere av de nye ladestasjonene skal etableres. De nye ladestasjonene vil, sammen med ladestasjonen for tunge kjøretøy på Filipstad og den kommende på Grønlikaia, danne et nettverk av hurtigladere for tunge kjøretøy fordelt på ulike steder i Oslo. Alle hurtigladerne er klargjort til minst 350 kW og vil være offentlig tilgjengelige og døgnåpne. 

Oslobuss fikk tilskudd til 16 ladepunkt
På deres anlegg ved Haavard Martinsens vei 28 i Oslo har Oslobuss allerede på eget initiativ etablert ladeanlegg. Selskapet har som mål å ha en busspark med 100% fornybare energikilder.

Godt fornøyde med tildelingen
- Vi jobber hver dag for at Oslobuss raskest mulig skal bli helt utslippsfritt. Derfor er vi svært glade for støtten vi har fått fra Klimaetaten, som gjør det mulig for oss å investere i 16 ladepunkter for tunge kjøretøy, forteller daglig leder i Oslobuss, Fredrik Eijerstam.

- Vi gleder oss til at andre tunge kjøretøyer enn våre egne skal få enkel tilgang til topp moderne hurtigladere. Skal vi lykkes med å kutte utslippene i byen må vi jobbe sammen, legger Eijerstam til.

En offensiv og fremoverlent medlemsbedrift
Vi i NHO Transport er glade for at Oslobuss nå tildeles midler til å styrke deres satsing på en bærekraftig bussdrift. Den grønne omstillingen på tunge kjøretøy er et dyrt eventyr og det er derfor avgjørende at Oslo kommune bevilger midler for å stimulere til en raskere omstilling i bransjen vår, sier næringspolitisk rådgiver, Eskil Johnsrud Sæterlien.

NHO Transport gratulerer Oslobuss med tildelingen og ønsker lykke til med prosjektet.

Se pressemeldingen fra Klimaetaten her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: