Turbussene i NRKs nyhetssendinger

Nyhet

Publisert

Situasjonen i turbussnæringen var ett av hovedoppslagene i NRK1s nyhetssendinger på morgenkvisten 08.07.22. Det kom frem at bransjen trengte både flere busser og sjåfører. Årsaken til dagens situasjon er at utenlandske turbussoperatører de siste årene har utkonkurrert de norske selskapene. I tillegg kommer effekten av pandemien, som har medført at turbussjåfører har gått over til rutebuss eller andre yrker.

Det kom også tydelig frem at mangel på norske turbusser går ut over beredskapssituasjonen. Det norske samfunnet er helt avhengige av tilgjengelige turbusser ved større evakueringer og når togene står på grunn av akutte driftsproblemer eller planlagt vedlikehold.

- I sommer har vi også fått "buss for fly", noe som har vært en nødvendighet for at ferierende skal komme seg til flyplasser i Sverige når norsk luftfart er rammet av streik. Man har også satt opp busser fra Finnmark til Oslo i mangel av flytilbud. Det prekære kom også frem i forrige uke da SJ ikke klarte å skaffe busser til å transportere passasjerene da togstrekningen mellom Trondheim og Stjørdal var blokkert av et avsporet arbeidstog, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: