På jakt etter fremtidens yrkessjåfører

Publisert

NHO Transport, Norges Lastebileier‐Forbund og SOTIN setter rekruttering av yrkessjåfører på dagsordenen. For å vise frem yrket og utdanningsmulighetene til landets ungdommer gjennomføres nå den landsdekkende turnéen: Følg drømmen ikke strømmen 2022.

Turneen består av ca 40 arrangementer på ulike steder i Norge, der skoleelever ønskes velkommen til å lære mer om de mange mulighetene som finnes i transportbransjen. Avsparket for turneen var i Kirkenes og Fredrikstad mandag 5. september. Den avsluttes med ankomst ved Sørlandshallen i Kristiansand mandag den 26. september, der Yrkes-NM arrangeres 27. – 29. september.

Dette er en viktig arena for å vise unge fremtidige yrkessjåfører at dette er et yrke de vil trives med. Som yrkessjåfør har du en nøkkelrolle i å få hverdagen til å gå opp for alle i hele Norge. Sjåføryrket skal være en trygg arbeidsplass med ordnede forhold. Som bussjåfør bidrar du til å transportere mennesker dit de skal på en miljøvennlig, trygg og effektiv måte som i tillegg bidrar til mindre kø og trengsel på veiene. Yrkessjåfører skal være stolte av den jobben de gjør hver eneste dag, sier næringspolitisk rådgiver i NHO Transport, Eskil Johnsrud Sæterlien.

Det er stor sjåførmangel så elevene kommer ikke til å slite med å få seg jobb, understreker Sæterlien.

Se turneplanen her

Les pressemeldingen til SOTIN her   

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: