Regler ved reise til Norden

Nyhet

Publisert

Thorleifs Bussreiser er et av flere busselskap som kjører ofte til Sverige, et land som fortsatt ikke kan besøkes uten karantene ved retur.

Det lettes stadig på reglene for innreiserestriksjoner til andre land, noe som kan bety økt aktivitet for turbussbransjen. Her er en oversikt over gjeldende regler som gjelder for reiser i Norden.

Sverige

Grensen inn til Sverige er ikke stengt, men andre nordiske land har lagt restriksjoner på innreise fra Sverige, med unntak av Gotland. Norske statsborgere som reiser til Sveriges fastland, må i ti dagers karantene ved retur til Norge.

Unntaket fra karantene er hvis man har gjort en gjennomkjøring i Sverige på vei til Norge fra Gotland eller Danmark. Forutsetningen for dette er at man ikke overnatter, i tillegg til at man holder avstand mellom de reisende ved stans langs veien.

Danmark

Danmark har åpnet grensen for fastboende i Island, Tyskland og Norge. For å komme inn i Danmark, må man derimot kunne dokumentere forhåndsbestilling på minimum seks overnattinger. Det går også an å bo privat dersom dette også er minst seks overnattinger.

Det er mulig å kjøre via Sverige og over Øresundsbroen, ifølge dansk politi.

Island

Island har åpnet grensen for alle land innenfor Schengen. Alle innreisende blir testet for Covid-19 viruset og må isoleres ved positiv test. Fra 1. juli vil en slik test koste rundt 1000 norske kroner.

Finland

Finland har åpnet opp for innreise fra Danmark, Island, Norge og de tre baltiske landene Litauen, Latvia og Estland. Passeringer mellom Norge og Finland foregår nå uten kontrol ved grensen. På grensen til Sverige blir det fortsatt utført grensekontroll. 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: