NHO Transport

Innhold

Artikkelarkiv Bane

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Rutebuss, Klima og miljø, Kollektivtransport

  Ambisiøs erklæring i Oslo

  Arbeiderpartiet, SV og MDG offentliggjorde i dag sin byrådserklæring for perioden 2019-2023. Kollektivreisende har mye å glede seg over, mens bilistene vil møte ytterligere begrensninger.

 2. Nyhet, Bane, Godstransport, Næringspolitikk, Kollektivtransport

  Svarer Dagens Næringsliv

  Dagens Næringsliv ønsker i sin lederartikkel 15. oktober å redusere elbil-fordelene og i stedet satse på mer kostnadseffektive klimaløsninger. Dagen før gikk avisen inn for å avskaffe fritaket for veibruksavgift på biodiesel. Inkonsekvent og underlig, hevder NHO Transport i et motinnlegg 18. oktober.

 3. Nyhet, Bane, Godstransport, Næringspolitikk, Rutebuss, Turbuss, Kollektivtransport

  Foreslår dyrere biodrivstoff i statsbudsjettet

  Regjeringen foreslår å innføre veibruksavgift på alt biodrivstoff fra 1. januar 2020. For biodiesel vil avgiften utgjøre 3,62 kroner per liter hvis forslaget til statsbudsjettet blir vedtatt. Det betyr 15 til 18 kroner i økte driftskostnader per mil for en buss eller lastebil med biodrivstoff. På den annen side blir det ingen endringer i merverdiavgiften i statsbudsjettet.

 4. Nyhet, Bane, Rutebuss, Taxi, Kollektivtransport merverdiavgift

  Høyt inntektstap ved nullsats

  Finansdepartementet har beregnet hva statens provenytap vil utgjøre ved innføring av nullsats for merverdiavgift for persontransport. Dette vil ifølge departementet koste 3,5 milliarder brutto og to milliarder netto.

 5. Nyhet, Bane, Godstransport, Næringspolitikk, Rekruttering, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss transportoglogistikk2019, rekruttering

  Besøk NHO Transport på Transport & Logistikk 2019

  Den 26.til 28. september samles hele transport og logistikknæringen i Norge på Norges Varemesse på Lillestrøm til tre dager med fag, kunnskap og nyheter. Noen av landets mest innovative hoder møtes på den største og viktigste møteplassen.

 6. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Rutebuss, Kollektivtransport rutebuss og bane

  Nye retningslinjer for ruteopplysninger ved persontransport

  Presise rutedata av høy kvalitet bidrar til å forenkle kollektivreisen. Samferdselsdepartementet har nå revidert retningslinjene for offentliggjøring av ruteopplysninger for persontransport.

 7. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Kollektivtransport jernbanepakkeIV

  EUs fjerde jernbanepakke utsatt

  EUs fjerde jernbanepakke vil bli gjennomført i norsk rett fra juni 2020. Planlagt gjennomføring av lov- og forskriftsendringene var juni 2019.

 8. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Kollektivtransport

  Feil velkomst

  "På vegne av andre private transportbedrifter er det grunn til å beklage Go-Aheads negative mottakelse fra politikere og medias side. Selskapet kritiseres før de har bevist hva de kan prestere i det norske markedet. Politikerne og media bør i stedet glede seg over at det offentlige får frigjort flere hundre millioner årlig". Dette skriver Jon H. Stordrange og Jofri Lunde i NHO Transport i et innlegg i Dagens Næringsliv i dag.

 9. Nyhet, Bane, Næringspolitikk, Kollektivtransport jernbanepakkeIV

  Positive til Jernbanepakke IV

  Samferdselsdepartementet har sendt ut forslag til nødvendige lov- og forskriftsendringer ved implementering av Jernbanepakke IV i Norge. Både NHO Transport og NHO er positive til endringene, noe om er understreket i høringssvarene.

 10. Nyhet, Bane, Rekruttering Bybanen, rekruttering

  Keolis ønsker kvinner i førersetet

  Tirsdag 5. juni 2018 fylte mobilitetsaktøren Keolis opp en bybanevogn med jobbsøkende kvinner og tok dem med til Kokstad depot for rekrutteringsdag. Målet var å spre kunnskap om vognføreryrket, hvilke karrieremuligheter som finnes i transportbransjen, og for å oppnå bedre kjønnsbalanse blant bybaneførerne i Bergen

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: