NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

5 resultater

Type artikkel
Velg område
5 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Næringspolitikk, Rutebuss, Tall og fakta, Turbuss, Klima og miljø, Ekspressbuss, Kollektivtransport biodrivstoff

  Utsetter avgiften på biodrivstoff

  Aftenposten kunne 1. desember melde at regjeringspartiene har utsatt innføringen av veibruksavgift på biodrivstoff utenfor omsetningskravet til 1. juli 2020. Forslaget om innføring av avgiften har fått hard medfart siden endringen ville ført til økte Co2-utslipp fra busser og godskjøretøy.

 2. Nyhet, Næringspolitikk, Tall og fakta, Kollektivtransport kollektivtrafikk

  Ny rekord for kollektivreiser

  Tallenes tale fra Statistisk sentralbyrå er klar: Over 680 millioner kollektivreiser ble gjennomført i 2018. 402 millioner av disse reisene var med buss. Økt togtilbud medførte størst passasjervekst med tog i fjor.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Tall og fakta

  Rekordmange kollektivreiser i 2017

  Tallenes tale er klar: 665 millioner kollektivreiser ble gjennomført i 2017, en passasjervekst på 6,3 prosent i forhold til året før. Det er flest passasjerer og størst vekst i kollektivreiser med buss, ifølge Statistisk sentralbyrås ferske statistikk.

 4. Nyhet, Tall og fakta, Klima og miljø biodrivstoff

  Kraftig økning i bruk av biodrivstoff

  Fredag 4 mai la Miljødirektoratet frem nye tall på bruken av biodrivstoff i Norge for 2017. Tallene viste en økning fra 423 millioner liter i 2016, til 659 millioner liter i 2017, en økning på 56 %.

 5. Nyhet, Tall og fakta

  Sterk økning i kollektivbruken

  Persontransporten med jernbane, sporvei og buss økte markert fra 2015 til 2016, mens bruken av personbil viste tegn til å flate ut. Godstransporten med jernbane gikk også opp.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: