NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

214 resultater

Type artikkel
Velg område
214 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Kollektivtransport drosjeregulering

  Drosjereformen krever økt kontrollvirksomhet

  Drosjereformen trådte i kraft 1. november 2020. Endringen medfører en kraftig liberalisering, og i et eget brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide krever NHO Transport en mer omfattende og samordnet kontrollvirksomhet for å hindre økt unndragelse av skatter og avgifter.

 2. Nyhet, Næringspolitikk, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport kompensasjonsordning, coronavirus

  Enighet om generell kompensasjonsordning for bedrifter

  Regjeringen og FrP ble i kveld enige om støttetiltakene til næringslivet fra og med september i år og ut februar 2021. Kompensasjonsgraden til bedriftene økes. Merverdiavgiftssatsen for persontransport forblir 6 prosent hele første halvår i 2021.

 3. Nyhet, Næringspolitikk coronavirus

  Lånegarantiordnigen forlenges

  Finansdepartementet har besluttet at garantiordningen for lån til bedrifter forlenges til 30. juni 2021. Det åpnes også for at garanterte lån kan ha en løpetid på inntil seks år.

 4. Nyhet, Bestillingstransport, Næringspolitikk, Kollektivtransport offentligeanskaffelser

  Felles kjøreregler gir bedre offentlige anskaffelser

  Innføringen av fem felles kjøreregler for offentlig anskaffelse er den første del av bestillingen fra regjeringens Stortingsmelding om "Smartere innkjøp", sier NHO-advokat Arnhild Dordi Gjønnes.

 5. Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport Innkjøp

  Uforståelig helomvending i offentlige innkjøpsråd

  Flytende biodrivstoff skal ikke lenger anbefales i offentlige kontrakter om transporttjenester. Det foreslår Direktoratet for økonomistyring i sin reviderte veiledning om klima- og miljøvennlige drivstoff og energibærere i veitrafikken. NHO Transport er kritisk til premissene som legges til grunn og ber direktoratet basere rådene på vekting av reelle klimagevinster.

 6. Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport kompensasjonsordning, coronavirus

  Ny, bred kompensasjonsordning for næringslivet

  Regjeringen presenterte på en pressekonferanse 10. november klokken 12.00 den nye kompensasjonsordningen for næringslivet, som erstatter den foreslåtte reiselivspakken. Denne favner like bredt som den tidligere ordningen og skal gjelde fra 1. september i år til 28. februar 2021.

 7. Nyhet, Næringspolitikk, Ekspressbuss, Kollektivtransport ekspressbuss, coronavirus

  Støtten til ekspressbussrutene forlenges

  Ekspressbussnæringen er hardt rammet av restriksjoner og markedssvikt som følge av covid-19. Samferdselsdepartementet har bekreftet at tilskuddsordningen for kommersielle ruter vil bli forlenget fra og med september i år og inn i 2021.

 8. Nyhet, Næringspolitikk, Turbuss, Kollektivtransport coronavirus

  Skjevheter må ikke videreføres i den nye reiselivspakken

  Stortinget skal de nærmeste ukene behandle Næringsdepartementets forslag til ny kompensasjonsordning for reiselivsbedrifter. NHO Transport har på denne bakgrunn oversendt et notat til relevante stortingskomiteer for å unngå at skjevheter ved den generelle kompensasjonsordningen blir videreført i reiselivspakken.

 9. Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport kompensasjonsordning, coronavirus

  Utdyper skjevhetene ved kompensasjonsordningene

  Under høringsmøte 21. oktober i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite fikk NHO Transport spørsmål om skjevheter og konkurransevridende effekter knyttet til kompensasjonsordningene. Foreningen har nå sendt et lengre notat til transportkomiteens medlemmer for å utdype problemstillingene, eksemplifisere utilsiktede konsekvenser og unngå at skjevhetene videreføres i den nye reiselivspakken.

 10. Nyhet, Bestillingstransport, Næringspolitikk, Rutebuss, Taxi, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport coronavirus, kompensasjonsordning

  Forbedrer kompensasjonsordningen

  Næringsminister Iselin Nybø har justert kompensasjonsordningen for reiselivet etter lanseringen av nye smitteverntiltak denne uken. Hun forlenger blant annet kompensasjonsordningen ut februar 2021.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: