NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Bestillingstransport, Lønn og tariff, Næringspolitikk, Taxi minibuss

  Bli med å diskutere bransjespørsmål i minibussnæringen

  Minibuss er en næring som utføres av en rekke selskaper, blant annet rutebusselskap, turbusselskap, drosjesentraler og aktører som opererer særskilt i dette segmentet. Nå inviterer NHO Transport til informasjons- og dialogmøte for å diskutere næringens rammevilkår og eventuelle felles utfordringer.

 2. Nyhet, Lønn og tariff, Næringspolitikk, Rutebuss, Kollektivtransport bussdrift, anbud, lønn

  Ønsker rekommunalisering av bussdriften i Oslo

  Fagforbundets bussarbeiderforening i Oslo har rettet en anmodning til Arbeiderpartiet, SV og MDG i Oslo om å ta tilbake bussdriften i kommunal regi. De tre partiene sitter nå i forhandlinger om en ny byrådserklæring, som skal være klar senest 23. oktober.

 3. Nyhet, Lønn og tariff, Turbuss, Kollektivtransport turbuss

  Stor medieinteresse for turbuss

  Aftenpostens omfattende artikkel om utenlandske turbussers virksomhet i Norge 6. august har blitt fulgt opp av andre media i etterkant. Blant annet publiserte NTB en kortfattet versjon av Aftenpostens oppslag, som ble gjengitt i mange lokal- og regionsaviser. Finansavisen og Klassekampen har omtalt situasjonen på lederplass.

 4. Nyhet, Lover og forskrifter, Lønn og tariff, Taxi, Turbuss turbuss

  Informerer om lovverket for turbuss

  Sammen med Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet har NHO Transport utarbeidet et kortfattet informasjonsskriv på norsk, engelsk, tysk, litauisk, polsk og estisk, med hensikt å informere turbussjåfører om sine rettigheter ved kjøring i Norge.

 5. Nyhet, Arbeidsliv, Lønn og tariff Tariffoppgjør

  Enighet i mellomoppgjøret

  Etter å ha meklet i 15 timer på overtid ble det enighet om årets mellomoppgjør. Dette har fått en ramme på 3,2 prosent og medfører et generelt tillegg på kroner 2,50 og et lavlønnstillegg på kroner 2,00.

 6. Nyhet, Lønn og tariff mellomoppgjor

  Lønnsoppgjøret går til mekling

  Partene ble ikke enige innen fristen. Det betyr at årets oppgjør går til mekling i slutten av mars. Dette oppgjøret er et mellomoppgjør, hvor alt forhandles direkte mellom LO og NHO.

 7. Nyhet, Lønn og tariff, Næringspolitikk, Taxi, Kollektivtransport drosjeregulering

  Drosjemarkedet ikke til besvær

  I et innlegg i Dagens Næringsliv 1. desember er Jørgen Aarhaug ved Transportøkonomisk Institutt bekymret for at foreslåtte endringer i reguleringer av drosjemarkedet kan gi enkelte sentraler for stor markedsmakt. Han får svar fra NHO Transport i Dagens Næringsliv 5. desember.

 8. Nyhet, Arbeidsliv, Lønn og tariff tariffoppgjøret

  Enighet om hovedoppgjøret - ingen streik

  LO, YS og NHO ble i ettermiddag enige om årets samordnede oppgjør, og det blir dermed ikke noe av den varslede streiken. Partene hadde da meklet 15 timer på overtid og behandlet fire svært vanskelige spørsmål

 9. Nyhet, Lønn og tariff tariffoppgjøret

  Det kan bli brudd i forhandlingene torsdag 22. mars

  Husk fristen for å sende ut betinget permitteringsvarsel.

 10. Nyhet, Lønn og tariff tariffoppgjøret

  Enighet om gjennomføringen av tariffoppgjøret

  Representantskapene i både LO og NHO vedtok i forrige uke at vårens hovedoppgjør skulle være samordnet. Det har i etterkant vært en avklaringsrunde med hensyn til hvordan selve oppgjøret skulle organiseres, men dette er nå avklart. Forhandlingsstart er allerede 12. mars.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: