Nyhetsarkiv

Vis filtrering

36 resultater

Type artikkel
Velg område
36 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Mellomoppgjøret endte i streik

  Etter å ha meklet i 16 timer på overtid endte årets mellomoppgjør med streik. Ingen av NHO Transports medlemsbedrifter er tatt ut i streik så langt, og en eventuell opptrapping må varsles fire dager før iverksettelse.

 2. Ingen streik på bussiden

  LO og YS fremmet sine plassfratredelser ved en eventuell streik klokken 16.00 i dag. Det er ikke varslet noen plassfratredelser i busselskapene slik at disse vil ikke bli rammet ved en eventuell konflikt ved meklingsfristens utløp klokken 24.00 natt til søndag 16.04.23.

 3. Viktige datoer

  Lønnsoppgjøret i 2023 er et såkalt mellomoppgjør, som foretas mellom de sentrale partene LO/YS og NHO. Det ble brudd i forhandlingene 30.03.23, og følgende datoer er nå av betydning:

 4. 3,5 prosent lønnsvekst innen bussnæringen

  Teknisk beregningsutvalg eller TBU la i dag frem sin foreløpige rapport foran vårens mellomoppgjør. Denne viste at lønnsveksten for 2022 lå på 3,5 prosent innen bussnæringen. Gjennomsnittlig industriarbeiderlønn økte også med 3,5 prosent.

 5. Klart ja til bussoppgjøret

  Arbeidstakerorganisasjonene har i dag meddelt Riksmekleren at medlemmene har sagt ja til lønnsoppgjøret for bussjåfører. Forhandlingsresultatet fra 07.05.22 blir dermed stående. Totalt 8241 sjåfører deltok i uravstemningen og 71,6 prosent av sjåførene sa ja til resultatet.

 6. Enighet om Bussbransjeavtalen

  Meklingen i forbindelse med revisjon av Bussbransjeavtalen ble avsluttet 07.05.22 etter at meklingen hadde vart i nesten 10 timer på overtid. Resultatet er nå sendt til uravstemning blant arbeidstakerne. Fristen for uravstemningen er satt til 08.06.22. Nye betingelser trer ikke i kraft før de har fått nødvendig flertall i uravstemningen.

 7. Enighet i bussoppgjøret

  - Vi er glade for at det ble enighet slik at busselskapene fortsatt kan transportere passasjerene til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte, sier administrerende direktør i NHO Transport Jon H. Stordrange. Partene ble enige 07.05.22 etter mekling nesten 10 timer på overtid. - Arbeidsgiversiden har strukket seg langt, men resultatet er innenfor frontfagets økonomiske ramme. Det er gjort tilpasninger i tariffavtalen slik at næringen lettere kan tilfredsstille nye mobilitetsbehov med bestillingskjøring, sier han.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: