NHO Transport

Innhold

Nyhetsarkiv

Vis filtrering

13 resultater

Type artikkel
Velg område
13 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Kompetanse, Næringspolitikk, Kollektivtransport Kompetanse

  Førerrett og yrkessjåførkompetanse

  Utløp av førerrett og yrkessjåførkompetanse (YSK) ble midlertidig forlenget i en egen forskrift i forbindelse med covid-19. Nå er forlengelsene regulert i en forordning, som erstatter gjeldende forskrift fra 1. august.

 2. Nyhet, Kompetanse coronavirus

  NHO, Innovasjon Norge og UD: Medlemsmøte om koronakrisen i et globalt perspektiv

  Medlemsmøte 20. april kl 14:00: Tema er hvordan norske bedrifter blir berørt av den internasjonale situasjonen og andre nasjonale tiltak.

 3. Nyhet, Arbeidsliv, HR og HMS, Kompetanse HMS

  Bli med på NHOs HMS dag 13. februar

  Hvordan møter vi det nye arbeidslivet? Hvilke trender i samfunnet kan påvirke arbeidsmiljøet vårt fremover, og hvorfor er det viktig at HMS-arbeidet er forankret i ledelsen?

 4. Nyhet, Kompetanse mobilitet2020

  Norges viktigste mobilitetskonferanse avholdes i Bjørvika i Oslo 4.- 5. februar 2020

  Mobilitet 2020 skal bli et sentralt møtested hvor forskere, politikere og personer fra forvaltning og næringsliv kan møtes for å diskutere viktige og vanskelige spørsmål. NHO Transport er sammen med 17 andre organisasjoner en av arrangørene.

 5. Nyhet, Kompetanse, Næringspolitikk, Kollektivtransport bussdrift, anbud, lønn

  Faktabasert diskusjon om bussdrift

  SV i Finnmark og Troms vil at fylkeskommunen skal drifte kollektivtransporten med buss selv. Argumentasjonen i et innlegg i Nordlys 5. august er likevel basert på flere feil og misforståelser, noe NHO Transport har påpekt i et svar 11. august.

 6. Nyhet, Kompetanse, Næringspolitikk, Kollektivtransport offentligeanskaffelser

  Ny stortingsmelding om offentlige anskaffelser

  Offentlige innkjøp utgjør årlig over 500 milliarder kroner. Regjeringen vil at innkjøpene skal gjennomføres smartere, mer effektivt og profesjonelt. Det var hovedbudskapet da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterte den nye stortingsmeldingen 10. april.

 7. Nyhet, Kompetanse, Rekruttering, Rutebuss, Turbuss, Ekspressbuss, Kollektivtransport alderskrav

  Vil vurdere øvre aldersgrense for sjåfører

  Samferdselsdepartementet har i et brev til NHO Transport datert 09.04.19 opplyst at de har bedt Vegdirektoratet om å vurdere den øvre aldersgrensen på 75 år for utstedelse av kjøreseddel. I etterkant må eventuelt en endring utredes av Vegdirektoratet i samarbeid merd helsemyndighetene.

 8. Nyhet, Kompetanse, Rekruttering rekruttering

  Flere søker yrkessjåførfaget

  Søkertall til videregående opplæring er publisert fra Utdanningsdirektoratet. De viser en økning i søkertallet til yrkessjåførutdanningen.

 9. Nyhet, Arbeidsliv, Kompetanse, Rekruttering, Rutebuss, Kollektivtransport

  Feil om bussjåfører

  I et innlegg i Dagens Næringsliv 5. januar blir det hevdet at norske bussjåfører blir skviset ut av arbeidsmarkedet av utenlandske kollegaer på grunn av EØS-avtalen. Dette blir imøtegått av NHO Transport i et innlegg i samme avis i dag.

 10. Nyhet, Godstransport, Kompetanse, Rekruttering, Kollektivtransport rekruttering, yrkes-nm

  Yrkes-NM 2018

  Det var knivskarp konkurranse mellom de tre dyktige unge lærlingene som stilte i klassen for persontransport i Yrkes NM 2018. Det ble konkurrert i flere forskjellige øvelser. De skal blant annet beherske trafikksikkerhet, økonomikjøring og presisjonskjøring.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: