Møte om strømstøtte

Nyhet

Publisert

Bilde av Jan Christian Vestre

NHO Transport deltok på et møte med næringsminister Jan Christian Vestre 14.12.22 om prisen på strøm og eventuell fremtidig støtte til næringslivet. Dagens strømstøtteordning for bedrifter utløper 31.12.22, og det foreligger så langt ikke noen akseptable tilbud på fastprisavtaler.

Både NHOs ledelse og de berørte landsforeninger var representert på møtet. Møtet viste at næringsministeren fortsatt har tro på at energibransjen skal komme med fordelaktige fastpristilbud før nyttår. NHO på sine side påpekte at bedriftene står overfor en svært uforutsigbar situasjon siden det kun er to uker igjen av året og dermed til terminering av dagens støtteordning. Det ble heller ingen avklaring på møtet.

- Svært få av NHO Transports medlemsbedrifter har vært støtteberettiget basert på kravene knyttet til dagens strømstøtteordning, men fremtidige fastprisavtaler kan være aktuelt for flere. Men, dette må medlemsbedriftene selv vurdere. Vi benyttet imidlertid anledningen til å påpeke at kollektivsektoren med dagens energipriser vil få en kostnadsøkning på 1,5 milliarder i året totalt sett. Likevel fikk næringen ingen ekstra midler i statsbudsjettet for 2023, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: