Lønnsforhandlingene i buss til Riksmekleren

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Foto: Jofri Lunde.

I ettermiddag ble det brudd i lønnsforhandlingene for bussjåfører. Oppgjøret går nå til mekling med frist 6. mai klokken 24.00.

Vi hatt konstruktive forhandlinger i to dager, men kom ikke i helt i mål. Dermed går oppgjøret til mekling, sier forhandlingsleder for LO-forbundene, Dag-Einar Sivertsen, fra Fellesforbundet.

På arbeidstakersiden er fire forbund involvert, Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Fagforbundet og Jernbaneforbundet. Arbeidsgiversiden dekkes av NHO Transport og Spekter.

- Vi har hatt gode diskusjoner, men vanskelige spørsmål gjenstår. Vi trenger derfor meklerens hjelp for å komme i mål, uttaler forhandlingsleder for Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger.

Tariffavtalen omfatter omkring 15.000 ansatte i bussbransjen. Disse kjører fylkeskommunale bussruter og bybanene i Bergen og Trondheim. I tillegg kommer ekspressbussene, flybussene og de norske turbussene.

- Partene har gode erfaringer med meklingsinstituttet. Vi har stor tro på at vi skal finne en balansert løsning innen meklingsfristen, sier forhandlingsleder for arbeidsgiversiden, Jon H. Stordrange, fra NHO Transport.

Mer informasjon om tariffoppgjøret 2022.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: