Kompenserer tapte billettinntekter til august

Publisert

Ifølge media har SV og regjeringspartiene i kveld blitt enige om den endelige "krisepakken" og dermed nødvendige endringer i statsbudsjettet for å finansiere alle kompensasjonsordninger. Enigheten medfører at staten vil kompensere fylkeskommunene for tapte billettinntekter til august.

Den endelige komiteinnstillingen er ikke publisert så langt, men vg.no kan gjengi følgende uttalelse fra SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski:

- "Nå mer enn dobler vi støtten til kollektivtrafikken og kompenserer for tapte billettinntekter fram til august. Framover må vi forhindre kutt i rutetilbudet, og sørge for at flere reiser kollektivt og med jernbane". 

I en egen oversikt viser vg.no at den fylkeskommunale kollektivtrafikken har blitt tilgodesett med ytterligere 880 millioner. Dette kommer i tillegg til regjeringens forslag om en økning på 600 millioner i sin opprinnelige proposisjon.

- Dette betyr at den fylkeskommunale kollektivtrafikken er sikret nødvendig finansiering det neste halvåret. Det er imidlertid viktig at aktørene benytter dette tidsrommet til å tilpasse tilbudet til forventet endringer i mobilitetsbehov og reisemønstre, sier administrerende direktør i NHIO Transport, Jon H. Stordrange.  

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: