Ga innspill til fremtidige smitteverntiltak

Nyhet

Publisert

Ved fremtidige virus og smitteutbrudd bør man unngå smitteverntiltak som bidrar til å svekke tilliten til kollektivtransporten og gir en varig lav etterspørsel etter kollektivreiser. Det er NHO Transports hovedbudskap til myndighetenes rammeverk for tiltak differensiert ut fra smittenivået i samfunnet.

For å være forberedt og gi forutsigbarhet er det utarbeidet et forslag til hvilke smitteverntiltak som skal gjelde ved fremtidige pandemier. Tiltakene vil variere fra og med «normal hverdag med økt beredskap» til og med «svært høyt tiltaksnivå». Se helsemyndighetenes konkrete forslag, som også er omtalt tidligere på tranport.no.

I NHO Transports høringsuttalelse til Samferdselsdepartementet ble en god balanse mellom nødvendige smitteverntiltak og at det generelt er trygt å reise kollektivt påpekt. Foreningen mener det ikke er nødvendig å anbefale munnbind eksplisitt på kollektivtransporten allerede ved lavt tiltaksnivå og har også anbefalt justeringer i innretningen andre tiltak som angår kollektivreiser.

I et møte med Næringsdepartementet om rammeverket 11.02.22 foreslo foreningen at relevante økonomiske kompensasjonsordninger spesifiseres når smittetiltakene rammer en næring eller funksjon dirkete. Departementet var ikke negativ til dette og ville vurdere en slik spesifisering.

Les NHO Transports innspill.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: