Ber om hjelp til inndekning av drivstoffkostnader

Nyhet

Publisert

Drivstoffprisene har økt kraftig de siste ukene, og disse varierer sterkt fra en dag til en annen. Dette tærer i første omgang på busselskapenes likviditet, men på sikt må store deler av kostnadene dekkes av fylkeskommunale oppdragsgivere via kontraktsfestede bestemmelser. Kollektivnæringen blir dermed utarmet på sikt, og Kollektivtrafikkforeningen samt NHO Transport har nå bedt regjeringen om bistand til nødvendig inndekning av økte driftskostnader.

Tall fra NHO Transports medlemsbedrifter viser at næringens årlige kostnader stiger med 120 millioner for hver krone drivstoffprisen øker. I tillegg viser beregninger basert på visse forutsetninger at busselskapene får et ekstra likviditetsbehov på bortimot 10 millioner ved en årlig omsetning på 100 millioner.

- Situasjonen for kollektivnæringen er alvorlig. Vi håper dermed at regjeringen finner rom for å bistå kollektivsektoren når revidert nasjonalbudsjett legges frem 12.05.22, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Notatet om situasjonen er sendt til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård samt kommunal- og distriktminister Bjørn Arild Gram. Budskapet ble også fremført overfor finansminister Trygve Slagsvold Vedum på et møte 06.04.22.

Les notatet her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: