Foto:

Turbussbransjen i fare

Nyhet, Næringspolitikk, Turbuss

Publisert

Turbussbransjen vil fortsatt trenge støtte frem til sommeren 2022, skriver NHO Transport i Dagens Næringsliv. Foto:

Dagens Næringsliv hadde 15.07.21 en lengre artikkel om NHOs undersøkelse av covid-19s konsekvenser for medlemsbedriftene. Det fremgikk av omtalen at hele 44 prosent av NHO Transports medlemmer betraktet markedsituasjonen som dårlig. I en replikk i Dagens Næringsliv 22.07.21 beskriver NHO Transport hvorfor en stor del av medlemsmassen er pessimistiske.

Kun medlemmer av NHO Luftfart ser mørkere på situasjonen enn NHO Transports respondenter. Innen NHO Reiseliv er 36 prosent negative, og i den andre enden av skalaen finner man Norges Bilbransjeforbund og Sjømat Norge. Her ser henholdsvis to og tre prosent negativt på markedssituasjonen.

I replikken i Dagens Næringsliv påpeker NHO Transport at turbussbransjen har store utfordringer, noe som har påvirket resultatene fra undersøkelsen. Turbussnæringens situasjon blir også beskrevet, og det understrekes at denne næringen er avhengig av støtte frem til sommeren 2022.

- Det ville selvsagt vært positivt å kunne beskrive næringens situasjon og utfordringer på en mer omfattende måte, men Dagens Næringsliv har satt en begrensning på 1 500 tegn for såkalte replikker. Man må dermed fatte seg i korthet for å komme på trykk, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Les replikken her

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: