Samferdselsministeren må svare på spørsmål om kabotasje

Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport

Publisert

Samferdselsminister Knut Arild Hareide må innen seks virkedager svare Stortinget skriftlig på hvorvidt Samferdselsdepartementet vil endre reglene for kabotasje innen turbusstransport eller ei. I spørsmålstillingen kommer det frem at den norske delen av næringen trenger forutsigbarhet. Samtidig understrekes de norske aktørers betydning for landets beredskap.

Spørsmålet er stilt av stortingsrepresentant Øystein Langholm Hansen fra Arbeiderpartiet. Den danske modellen med maksimal operasjon i Danmark i en uke blir trukket frem som en løsning på de norske kabotasjeutfordringene.  

- Vi er glade for at problemstillingen blir reist på denne måten. NHO Transport tok opp mulighetene for å bruke den danske begrensningen allerede da den ble innført høsten 2019. På våre gjentatte forespørsler har departementet svar at de "jobber med saken". Nå er det på tide med en konklusjon, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Han tilføyer at foreningens hovedinnlegg i Dagens Næringsliv om kabotasje nok har aktualisert problemstillingen. Innlegget stod på trykk 12.02.20.

Les spørsmålet om kabotasje i Stortinget her.

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: