NHO Transport

Innhold

Permitteringsordningen forlenges

Nyhet, Næringspolitikk, Kollektivtransport

Publisert

Regjeringen vil forlenge permitteringsordningen frem til 01.07.21 slik at permitterte unngår arbeidsledighet. Dette er tre måneder lenger enn gjeldende ordning med permitteringsperiode på 52 uker.

- Dette er godt nytt for våre medlemsbedrifter og forhindrer at bedriftene blir nødt til å gå til oppsigelser som følge av restriksjonene med covid-19. NHO og landsforeningene har jobbet for en slik forlengelse. Vi håper også at den såkalte arbeidsgiverperiode 2 blir ytterligere utsatt, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport.

Arbeidsgiverperiode 2 innebærer at arbeidsgiver har lønnsplikt i fem dager før en permittering kan prolongeres. Denne har tidligere blitt utsatt fra januar til mars.

I tillegg vil den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet bli forlenget ut april i år. Opprinnelig skulle denne være avviklet ved utgangen av februar.

- Imidlertid tyder mye på at flertallet på Stortinget vil gi en ytterligere forlengelse. På denne bakgrunn vil sannsynligvis kompensasjonsordningen også bli prolongert til 01.07.21, sier næringspolitisk sjef i NHO Transport, Jofri Lunde.

Les mer på transport.no

 

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: